HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 268.

2010.04.22. 19:34 Gabbá

Labdarúgás:

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) és a Premier League (PL) egyaránt elutasította a Portsmouth késve beadott UEFA-licenc-kérelmét, hogy a csapat jövőre is elindulhasson az Európa Ligában. Így a PL-ből már kiesett klub hiába vívta ki ezt a jogot az FA-kupa döntőjébe való bejutással, helyettük majd a bajnokság hetedik helyezettje indulhat a második számú európai kupasorozatban. Ez a csapat jelenleg a Liverpool. Hiába játszhat május 15-én FA-kupa-döntőt a már biztos Bajnokok Ligája-induló Chelsea ellen a Portsmouth, és szerzett elméletben ezáltal jogot  az Európa Ligában való indulásra, a dél-angliai csapat már biztosan nem vehet részt a sorozatban. A csődgondnok által irányított klubnál ugyanis sokáig úgy gondolkodtak, hogy semmi esetre sem indulnak el a nemzetközi kupában, abban az esetben ugyanis számos játékosuknak extra prémiumot kellene fizetniük, azt pedig a csapat nem engedheti meg magának. Április 12-én azonban, egy nappal azt követően, hogy a csapat bejutott az  FA-kupa döntőjébe, a klub irányítói mégis beadták a licenszkérelmet a szövetséghez. Erre márciusig lett volna lehetőség, de a Portsmouth bízott a szövetség és a PL engedékenységében. Azonban mind az FA, mind a PL konzekvens maradt, és csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy elutasítja a Portsmouth licenckérelmét. Az UEFA korábban azt mondta az angol klubnak, hogy május 31-ig még beadhatják a licenckérelmet, amit meg is tettek, az FA és a PL azonban az egyesület rossz anyagi helyzetére hivatkozva elutasította a Portsmouth kérelmét. Egyes vélemények szerint a klubot egyébként is a 2008-as FA-kupa megnyerése állította lejtőre, ami után számos játékosnak kellett hatalmas pénzeket kifizetnie, ráadásul még a keret megerősítésébe is belekezdett a csapat. A kettős terhelést azonban nem bírták a játékosok, a klub anyagilag és szakmailag is csődbe ment, idén kiesett a PL-ből, a tulajdonosok egymás kezébe adták a klubház kilincsét, ma pedig csődgondnok irányítja az egyesületet, amelynek a legfrissebb pénzügyi jelentés szerint 119 millió font adóssága van. Az FA döntése értelmében így felszabadult egy Európa Liga-indulást érő hely, amit majd a bajnokságban hetedik helyen végző csapat fog megkapni. Ez három fordulóval bajnokság vége előtt a Liverpool, amelyik öt ponttal előzi meg a nyolcadik helyezett Evertont, és ugyanennyi a hátránya a már BL-indulást jelentő negyedik helyen álló Tottenhammal szemben.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr951943382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása