HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 283.

2010.05.07. 22:26 Gabbá

Sakk:

Az oroszországi Asztrahányban május 9. és 25. között rendezik meg a Grand Prix-versenysorozat hatodik tornáját. Baku, Szocsi, Eliszta, Nalcsik és Dzsermuk után a Volga menti városban dől el, ki lesz a sorozat második világbajnokjelöltje. A három versenye alapján már győztes örmény Levon Aronjan nem indul. Lékó Péter jelenleg hatodik a Grand Prix-tornák összesített eredményei alapján, tornagyőzelemmel esélye lehet a világbajnok-jelöltségre. Az oroszországi Asztrahányban rendezik meg a hatodik Grand Prix-versenyt, amelynek tétje a még kiadó egy világbajnok-jelölti hely. Az örmény Levon Aronjan  lemondta részvételét, hiszen már megnyerte a versenysorozatot, világbajnokjelölt lett, nem akarta megzavarni a versengést. Lékó Péter kedvező eredmények mellett pályázhat a jelöltségre. Asztrahány a Kaszpi-tenger menti alföldön, a Volga folyó deltájának 11 szigetén, Európa és Ázsia határán fekszik. A matematikai esélyeket a versenysorozat állásának ismeretében latolgathatjuk. A négy eredményből a három legjobb számít. Az azeri Tejmur Radzsabov a 60 pontot érő bakuit szeretné kitöröltetni. Az orosz Alekszandr Griscsuk már nem javíthat. A kínai Wang Yue az elisztai 80 pontos eredményét feledtetné. Az azeri Vugar Gasimov Szocsiban betlizett, 65 pontjától szabadulna meg. Lékó Péternek az elisztai 80 pontját kellene alaposan felülmúlnia. A megoldás adott: első hely, ami 180 pontot érne, ez összesen 420. Radzsabov nem végezhetne dobogón, ha csak negyedik, akkor ő már nem fenyegetné első számú sakkozónkat. A kínai Wang Yue legfeljebb bronzérmes lehet. Az orosz Dmitrij Jakovenko akkor érhetne célba, ha megnyeri a tornát és a riválisok mind gyengén szerepelnének. A FIDE vezérkara többször is megváltoztatta a 2010-2012-es világbajnoki sorozat lebonyolítását. Tavaly Krakkóban döntöttek úgy, hogy a világbajnok-jelölti torna helyett párosmérkőzéseket rendeznek. A viadalon a 2010-es Anand-Topalov világbajnoki döntő vesztese, a 2009-es kihívó párosmérkőzés vesztese, az amerikai Gata Kamsky, a 2008-2010-es Grand Prix-sorozat első két helyezettje, a 2009-es Világkupa győztese, Borisz Gelfand mellett ketten a 2009. júliusi és a 2010. januári Élő-listáról jutottak be, akik már a korábbi kritériumok alapján nem szereztek részvételi jogot. A norvég világranglista-vezető Magnus Carlsen és az orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik vívta így ki a jogot a szereplésre. Egy résztvevőt a rendező jelölhet, de a 2010. január 1-től érvényes Élő-listán minimum 2700 pontjának kell lennie. Visszalépés esetén a Grand Prix-sorozat végeredménye alapján a harmadik helyezett játszhat. Négyjátszmás párharcokat rendeznek a döntőig, ahol hat partiban dől el, hogy ki lesz 2011-ben a világbajnok kihívója. A FIDE nettó 420 ezer eurós díjalapot szeretne, ennek szellemében hirdette meg a versenyt. Hajrá Péter!

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr411982816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása