HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 294.

2010.05.18. 19:30 Gabbá

Sakk:

Az oroszországi Asztrahányban zajló Grand Prix-torna hétfői, hetedik fordulójában Lékó Péter világossal remizett az ukrán Vaszilij Ivancsukkal. A spanyol megnyitás javított Steinitz-változatában nagymesterünk minimális előnyt ért el. Gyalogot is nyert, de a bástyavégjátékban előnyét nem tudta győzelemig fokozni. Az ukrán Pavel Eljanov sötéttel nyert az orosz Erneszto Inarkijev ellen, félpontos előnnyel vezet. Az orosz Jevgenyij Alekszejev a sereghajtó örmény Vlagyimir Akopjanra mért vereséget. A nyolcadik fordulóban Lékó Péter sötéttel egyik holtversenyes társával, az orosz Dmitrij Jakovenkoval játszik. Lékó Péter sorozatban ötödik játszmáját remizte el. Az ukrán Vaszilij Ivancsukra nem könnyű készülni, gyakran variálja nyitásait. A spanyol megnyitás ún. javított Steinitz-változatával láthatóan meglepte nagymesterünket, aki hosszasan gondolkodott, míg Ivancsuk szinte azonnal húzott. Lékó kis előnybe került, a bástyavégjátékban gyalogot is nyert, de ez kevés volt a nyeréshez. Az ukrán Pavel Eljanov azonnal javított tegnapi, világossal elszenvedett veresége után. Caro-Kann védelmet játszott, az egyik divatos változatban az éllovas orosz Erneszto Inarkijev 13.g4 lépéssel próbálkozott, de ellenfele pontosabban értékelte a taktikai adok-kapok utáni állást. Eljanov gyalogot nyert, anyagi előnyét biztos kézzel vezette győzelemre. Az orosz Jevgenyij Alekszejev viszonylag könnyen nyert az örmény Vlagyimir Akopjannal szemben. A spanyol megnyitásban megszokott hosszas manőverezés után Akopjan rossz tervet választott, majd kavarási kísérlete csak meggyorsította vereségét. Még mindig nyeretlen és mínuszban az eredménye az azeri Sahriyar Mamedgyarovnak és az orosz Peter Szvidlernek. Egy-egy vereséget begyűjtöttek, játékukból hiányzik az átütő erő. A hetedik játéknapon mindketten sötéttel remiztek, Szvidler az azeri Vugar Gasimovval osztozott meg a ponton, Mamedgyarov nem bírt a kínai Wang Yue védekezésével. A Világkupán döntőt játszott ukrán Ruszlan Ponomarjov és az izraeli Borisz Gelfand szláv védelmű partija sem hozta lázba a sakkrajongókat. Hét reminél tart az azeri Tejmur Radzsabov. Szemre tetszetősebb pozíciójában nem talált áttörést, az orosz Dmitrij Jakovenko gondosan védekezett. Az eddig lejátszott 49 partiból 14 végződött döntéssel, a sötéttel játszók voltak eredményesebbek, 8 nyerésük van hat vereség ellenében.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr762013663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása