HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 331.

2010.06.24. 19:01 Gabbá

Tenisz:

Minden idők leghosszabb teniszmeccsét játssza kedd óta Wimbledonban John Isner és Nicolas Mahut. Csak az utolsó szett 426 perce tart, az eredményjelző felmondta a szolgálatot, az egy meccsen ütött ászok világcsúcsát már órákkal ezelőtt megdöntötte mindkét játékos. Azért a folyamatos jelen, mert a csata a döntő szett 59:59-es állásánál félbeszakadt - kedd este után másodszor is, sötétedés miatt. Két teniszező sporttörténelmet ír Wimbledonban. A férfi egyes második fordulójában John Isner és Nicolas Mahut már tíz órája gyűri egymást, de a meccsnek még nincs vége. A találkozó kedden kezdődött, a két játékos kifejezetten gyorsan, egy óra alatt lejátszotta az első két szettet - ekkor még senki nem gondolta volna, mi következik később. Újabb két játszma következett, mindkettő rövidítésben ért véget, de az ekkor már 2 óra 54 perce tartó meccs sötétedés miatt félbeszakadt. Szerdán tehát csak egyetlen, döntő játszmát kellett volna lejátszani, ám egyik teniszező sem volt képes elvenni a másik adogatását. Az ötödik szettben a szabályok szerint nincs tie break, így 6:6 után a két sportoló gyűjtögette tovább a gémeket, szépen felváltva, 426 percen, azaz hét órán át. Menet közben Isnernek volt három meccslabdája, de francia ellenfele ezeket hárítani tudta. Roger Federer az ötödik játszma közepén kezdte a maga meccsét, 6:3, 6:7 (4-7), 6:4, 7:6 (7-5) arányban legyőzte Ilija Bozoljacot, majd ezek után Isnerék még órákig játszottak. Különösen a 206 centi magas, 111 kilós amerikai bírta nehezen a strapát, na meg az eredményjelző, amely 50:49-nél elromlott. Isner a nap végén csak öregemberként vonszolta magát a pályán, egy szünetben a neki nyújtott banánt sem volt ereje elvenni. Persze a világranglistán 149. Mahut is szenvedett, egyszer egy éles labdáért nyúlva eldobta ütőjét, amelyet később egy labdaszedőnek kellett visszaadnia. Végül stílszerűen nem is lett vége a meccsnek, amelyet döntő szett 59:59-nél a sötétedés háromnaposra nyújtott. Wimbledon holnapja szerint csak a döntő szett hosszabb a sportág történetének eddigi leghosszabb meccsénél. Isner 98, Mahut 95 ásznál tart, előbbi már 333 nyerőt ütött. Csupa világrekord. Valójában az egy meccsen ütött ászok csúcsát már órákkal az ötödik játszma félbeszakadása előtt megdöntötték mindketten. A Sport2 szakkommentátora, Taróczy Balázs szerint elképzelhető, hogy a pályát nem is lehet használni többet ezen a tornán, annyira kikoptatták Mahut-ék a füvet az alapvonalaknál. A meccs félbeszakítása ellen az egyre szaporodó közönség, melynek soraiban idő közben John McEnroe is megjelent, hangos "We want more!" skandálással tiltakozott. Hiába, folytatás csütörtökön, a továbbjutóra a holland Thiemo De Bakker vár, aki maga is ötszettes, 4 óra 6 perces meccsen jutott tovább - de mi ez Isnerék tíz órája tartó meneteléséhez mérten?

Minden idők leghosszabb teniszmeccsét játszotta egymással John Isner és Nicolas Mahut Wimbledonban. A találkozó számos rekordot megdöntött, a két játékos kedd óta nem bírt egymással, végül több mint 11 órányi játék után a 112 ászt ütő Isner jutott a második fordulóba.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr382107291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása