HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 433.

2010.10.04. 22:04 Gabbá

Labdarúgás:

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn úgy döntött, hogy Nigéria nem vehet részt a szervezet futballeseményein, mivel az állam beleavatkozott a helyi labdarúgás ügyeibe. "Az eltiltás alatt a Nigériai Labdarúgó Szövetség válogatottja nem szerepelhet semmilyen regionális, kontinentális vagy nemzetközi versenyen, klubszinten és barátságos mérkőzéseken sem" - áll a FIFA közleményében. Mindez erősen kétségessé teszi az afrikai ország válogatottjának a hétvégi Afrika-kupa-selejtezőjét, amelyen Guinea ellen, idegenben lépne pályára. A FIFA egyik indoklása szerint a nigériai sportminisztérium úgy indította újra a nemzeti bajnokságot, hogy nem voltak kiesők. A FIFA-nak az sem tetszett, hogy az állami sportbizottság arra kényszerítette a futballszövetség főtitkárát, Musa Amadut, hogy távozzon a pozíciójából. Mindemellett bírósági eljárás miatt a nigériai szövetség végrehajtó bizottsága nem tudta elvégezni a feladatait. A nemzetközi szövetség addig érvényben tartja az eltiltást, amíg a futballszövetség vissza nem nyeri autonómiáját. A FIFA már a dél-afrikai focivébét követően figyelmeztette a nigériaiakat, hogy figyelni fogja az országban zajló eseményeket. A vb után Goodluck Jonathan, Nigéria államelnöke bejelentette: a nemzeti csapat két évig semmilyen nemzetközi sorozatban sem szerepelhet, mivel a válogatott utolsó lett a csoportjában. A FIFA akkor az ügyre reagálva súlyos szankciókat helyezett kilátásba, ami után az államfő visszavonta korábbi kijelentését.

Torna:

Egy észak-koreai tornásznő életkorát szeretné megállapítani a nemzetközi sportági szövetség (FIG), mivel Hong Su Jung a nevezési adatok szerint 21, 25 és 26 éves is lehet. A 2007-es világbajnokságon ugrásban ezüstérmes tornásznőt a 2004-es athéni olimpia óta három különböző születési dátummal jelentette le hazája szövetsége. Hong Su Jung először 1985. március 9-én született, a 2007-es vb alatt már 1986. március 9. volt ez a dátum, az idén október 16-án kezdődő rotterdami vb indulói listáján  pedig 1989. március 9. szerepel a neve mellett. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy Hong Su Jung nővére, a pekingi játékokon ugrásban aranyérmes Hong Un Jong szintén 1989. március 9-én született. A FIG szabályai szerint 1997 óta 16 évesnél fiatalabb tornász nem vehet részt világbajnokságon vagy olimpián, de Ázsiában gyakran megpróbálják kijátszani ezt az előírást. A nemzetközi szövetség hét hónapja fosztotta meg a sydneyi bronzérmétől a kínai női csapatot, mivel egyik tagjáról, Tung Fang-hsziaóról bebizonyosodott, hogy csak 14 esztendős volt 2000-ben. Az észak-koreaiak is próbálkoztak már a megengedettnél fiatalabb tornász indításával: az 1991-es vb-n felemás korláton aranyérmes Kim Kvang Suk például 1989 és 1991 között folyamatosan 15 éves volt - akkor ez volt a megengedett alsó korhatár.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr242345270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása