HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 488.

2010.11.28. 18:05 Gabbá

Úszás:

Jakabos Zsuzsanna 4:29.78 perces eredménnyel aranyérmet szerzett 400 m vegyesen az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. A korábban 200 m pillangón is első, 21 éves pécsi sportoló a második legjobb idővel került a fináléba, ahol az első szám, a pillangó után a második helyen fordult. Háton aztán feljött az élre, majd a mellúszást követően harmadikként vágott neki a záró 100 m-nek, ahol remekül hajrázott, és végül elsőként csapott a célba. Ez volt a magyar küldöttség hatodik aranya Eindhovenben. Verrasztó Evelyn 1:54.39 perces idővel bronzérmet szerzett 200 m gyorson, Mutina Ágnes negyedik lett ugyanebben a számban. A korábban 200, majd 100 m vegyesen diadalmaskodó Verrasztó sokáig a középmezőnyben haladt, az utolsó 50 m-en azonban remekül hajrázott, s a holland Femke Heemskerk, valamint a német Silke Lippok mögött sikerült érmet érően a célba csapnia. Mögötte Mutina 1:54.74 perc alatt teljesítette a távot.

Kézilabda:

A kilenc nap múlva kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar nőikézilabda-válogatott a tunéziai után vasárnap az ukrán nemzeti csapatot is legyőzve megnyerte a Telenor-kupát Tiszaújvárosban. A mérkőzésen Görbicz Anita ujjsérülést szenvedett. A magyarok szombaton, Miskolcon simán verték a tunéziai együttest, így egy újabb győzelem a torna megnyerését jelentette. A papírforma alapján ez a meccs számított a döntőnek. A két csapat a december 7-én rajtoló, dán-norvég közös rendezésű Eb-n külön csoportban, ám azonos ágon található, így nagy az esély, hogy Lillehammerben is összetalálkoznak a felek, ebből a szempontból sem volt mellékes a tiszaújvárosi meccs. Gyorsan kétgólos előnyt szereztek a hazaiak, Görbicz pedig belőtte 750. válogatottbeli gólját. Az ukránok is felébredtek, és a kilencedik percben már náluk volt az előny (4-5). Pálinger hiába védett büntetőt, mert Szamoránskyt kiállították, és tovább nőtt a különbség, így 5-8-nál Mátéfi Eszter szövetségi kapitány időt kért. A szünet előtti szakaszt megnyomta a magyar válogatott, és felzárkózott 14-12-re. A második félidőre több poszton cseréltek a hazaiak (Görbicz például ujjsérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot), az új felállásban pedig - emberelőnyben - sikerült egyenlíteni (36. perc: 16-16). A vezetés visszavételére egy kicsit még várni kellett (19-18), és ettől kezdve fej fej mellett haladt a két együttes. Sopronyi - aki szombaton ünnepelte 24. születésnapját - és klubtársa, a kapus Triffa vette vállára a csapatot, nőni kezdett az előny. 25-22-nél Szekerest kiküldték a bírók, de ezzel a lehetőséggel nem tudtak élni az ukránok. A hajrában a vendégek megpróbálták felgyorsítani a támadásokat, ám a magyarok erre figyeltek, és nem volt esély a fordításra.A torna legjobb magyar játékosának Pálinger Katalint választották, a legeredményesebb Sopronyi Anett lett. Mátéfi Eszter még a Tatán, kedden folytatódó edzőtábor előtt kijelöli az Eb-re utazó tizenhat játékost. A keretben jelenleg tizennyolcan vannak.

Öttusa:

Hatvanhét éves korában elhunyt Pavel Lednyev, akit Balczó András mellett a legeredményesebb öttusázóként tartanak számon. Az orosz sportember e héten bekövetkezett halálának hírét a nemzetközi sportági szövetség, a UIPM közölte. Lednyev négy olimpián indult, ezeken két arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett. Világbajnokságokon hatszor volt aranyérmes úgy, hogy négyszer egyéniben állt a dobogó legmagasabb fokán. Emellett egyszer a második, kétszer pedig a harmadik helyen végzett. Sikereinek többségét - szovjet válogatottként - a 70-es években aratta.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr662479289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása