HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 533.

2011.01.12. 18:36 Gabbá

Kerékpározás:

Öngyilkos lett Alberto León, korábbi kerékpáros, aki az egyik gyanúsítottja volt a spanyol doppingbotránynak. A 37 éves León a feleségének hagyott hátra egy búcsúlevelet, mielőtt felakasztotta magát, holttestére a rendőrség talált rá egy házban Madrid külvárosában. Leónt azzal vádoltak, hogy központi figurája volt az Eufemiano Fuentes nevével fémjelzett doppingbotránynak, a gyanú szerint sportolóknak és edzőknek szállított doppingszereket. A spanyol rendőrség decemberben tartoztatott le 13 személyt az üggyel kapcsolatban, Fuentes és León mellett a világbajnok akadályfutót, Marta Domínguezt is őrizetbe vették. León a mostani akciót megelőző, 2006-os vizsgálat során is képbe került, amikor a rendőrség a kerékpározók körében tartott razziát.

Dopping:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán megerősítette, hogy nem vehet részt a 2012-es nyári játékokon LaShawn Merritt. A férfi 400 m-es síkfutás doppingvétség miatt eltiltott amerikai címvédője - Kiss Balázshoz és Szepesi Nikoletthez hasonlóan - a NOB 2008 nyarán hozott doppingszabálya miatt nem indulhat Londonban. A fiatal sprintert tavaly büntette 21 hónapra az Amerikai Választott Bíróságok Szervezete (AAA), miután korábban háromszor is tiltott potencianövelőt találtak a mintájában a doppingellenőrök. Merrittet - továbbá Kisst, Szepesit és még világszerte 30-40 másik sportolót - a NOB azon szabálya akadályozza meg a londoni szereplésben, amely szerint minden olyan sportoló, aki doppingvétség miatt hathónapos, vagy annál hosszabb idejű eltiltást kap, nem vehet részt az eltiltását követő olimpián. A 24 éves atléta abban bízott, hogy az AAA az októberi ítélethirdetése előtt jelezte, a NOB szabályai ellentétesek a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexével, s mivel a NOB aláírta a kódexet, nem tilthatja el az olimpiai szerepléstől Merrittet. "A szabály érvényben van" - nyilatkozta Thomas Bach, a NOB alelnöke szerdán. "A NOB-nak jogában áll meghatározni az olimpiai szereplés feltételeit. Ez nem büntetés, hanem egy a feltételek közül." Kiss Balázs kötöttfogású birkózó-világbajnokot és Szepesi Nikolett Európa-bajnoki bronzérmes úszót egyformán egy évre tiltották el. Kisst tavaly azután büntette a nemzetközi sportági szövetség (FILA), hogy egy doppingellenőrzés során táplálék-kiegészítővel szervezetébe jutott, tiltott anyagot mutattak ki a leadott mintájában. A 30 éves birkózó büntetése március 18-án jár le. Szepesit azután marasztalták el, hogy egyszer már visszavonult, s pályafutásának újrakezdését elfelejtette időben (a szabályok szerint kilenc hónappal a tervezett visszatérés előtt) bejelenteni - ez pedig doppingvétségnek minősült a nemzetközi szövetségnél, a FINA-nál.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr852579448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása