HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 551.

2011.01.30. 19:53 Gabbá

Rövidpályás gyorskorcsolya:

Bronzérmet szerzett vasárnap a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a törökországi Erzurumban zajló 25. téli Universiadén, az egyetemi-főiskolás sportolók versenyén. A Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra összetételű csapat pénteken és szombaton is elsőként zárt futamában, így komoly esélyesként lépett jégre a döntőben, ahol végül a dél-koreai és a kínai váltó megelőzte, a negyedikek pedig a kanadaiak lettek. Magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók korábban még sosem nyertek érmet Universiadén. A szintén vasárnap rendezett, egyéni 1000 méteres versenyszámban a nőknél Darázs és Lajtos jutott a legtovább, ők a negyeddöntőben kényszerültek búcsúra. Huszár és Keszler a második, az egyetlen magyar férfi korcsolyázó, Darázs Péter pedig az első selejtezőkörben esett ki. Vasárnap rendezték a férfi alpesisízők szuper-óriásműlesikló számát is, amelyben magyar részről Szepesi Bertold és Bene Márton volt érdekelt, de az Universiade hivatalos honlapja szerint egyikük sem ért célba.

Kézilabda:

Bár az első félidőben csak két góllal vezetett, végül tizenkét góllal nyert a címvédő Győri Audi ETO KC az FTC ellen a nőikézilabda-bajnokság vasárnapi rangadóján.

Tenisz:

A szerb Novak Djokovic nyerte a férfi egyes küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 6:4, 6:2, 6:3-ra győzött a brit Andy Murray ellen. A 23 esztendős belgrádi játékos pályafutása második Grand Slam-győzelmét gyűjtötte be, miután 2008-ban szintén Melbourne-ben diadalmaskodott. Az 59 perces, rendkívül hosszú labdameneteket hozó nyitójátszmában Djokovic 5:4-es vezetéséig fej fej mellett haladtak a felek, majd a szerb egy 38 ütésből álló labdamenet végén bréklabdához jutott, amelyet Murray hibájából rögtön értékesített is. A második felvonás azonnal egy Djokovic-brékkel indult, majd az egyre inkább széteső skót egymás után másodszor is elvesztette adogatását, így hamarosan már 5:0 állt az eredményjelzőn. A szerbnek volt labdája a 6:0-hoz is, és bár egy héttel fiatalabb ellenfele 5:2-re visszakapaszkodott, mégis az övé lett a 40 perces játszma. Murray számára ígéretesen indult a harmadik szett, mivel rögtön elvette riválisa szerváját, csakhogy utána nem tudott élni az előnnyel, és elbukta a sajátját. A decemberben Davis-kupát nyert szerb egy zseniális elütéssel ismét brékelte a britet, aki mégis összeszedte magát, és kiegyenlített (3:3). Az alapvonalról alig rontó és elképesztően védekező Djokovic 4:3-nál újra mattolta Murrayt, majd kiszerválta a meccset, és megszerezte második Grand Slam-trófeáját, amely mellé 2,2 millió ausztrál dollárt (438,7 millió forint) kapott. Murray a harmadik GS-fináléját is elvesztette - ráadásul továbbra sem nyert szettet GS-döntőben -, és a briteknek 75 év után tovább kell várniuk egy férfi GS-trófeára. Kettejük különpárharcában Djokovic immár 5-3-ra vezet, aki előzőleg 2008 tavaszán tudta utoljára legyőzni skót barátját. Djokovic, aki a meccslabda után ütőjét, nemzeti színű pólóját és cipőit is kidobta a közönségnek, elérzékenyedve mondott köszönetet: "Ezt a sikert a családomnak, Jelena barátnőmnek és a szerb népnek ajánlom. Nehéz idők járnak, de mindennap megpróbáljuk a lehető legjobban képviselni a hazánkat. Andyvel régóta ismerjük egymást, így több szempontból is nehéz dolgom volt ma este." Murray ezúttal nem küszködött könnyekkel az eredményhirdetés során: "Jobban ment, mint tavaly, de természetesen csalódott vagyok. Novak ilyen formában a világon bárkit legyőzött volna. Ahogy valami előnyhöz jutottam, sorra ütötte a vonalakat, és hiába vettem el kétszer is a szerváját a harmadik szettben, mégis kikaptam. Továbbra is próbálok Grand Slam-tornát nyerni, de ha nem sikerül, akkor nem sikerül."

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr762626027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása