HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 601.

2011.03.21. 22:15 Gabbá

Úszás:

Az egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, Szabó Tünde lett a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) főtitkára. A posztra az elnökség még januárban javasolta őt a közgyűlésnek, amely vasárnap nagy többséggel mondott igent a jelöltre. A szavazás előtt a korábbi főtitkár, a visszavonuló Ruza József hivatalosan is lemondott. Beszédében megemlítette, hogy meglepően sokan jelentkeztek utódjának, végül az elnökség elfogadta a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás indítványát, hogy az eredményes úszómúlt is legyen elvárás a pályázókkal szemben. Így maradtak végül ketten, Szabó és a szintén egykori hátúszó, sokszoros magyar bajnok, rövidpályás vb-bronzérmes Deutsch Tamás. Szabó Tünde már új funkciójában terjesztette elő a MÚSZ 2011-es költségvetését, amelyet elfogadtak a küldöttek. A közgyűlésen ugyanakkor nem mindenben volt egyetértés a jelenlévők között. Hosszas vita előzte meg például a 2010-es büdzsé jóváhagyását. Volt olyan küldött, aki hangoztatta: hogyan mondhatna igent a jelenlegi, Gyárfás Tamás elnök és Ruza József vezette szövetség előterjesztésére, amikor a 2010-es magyarországi Európa-bajnokság megrendezéséhez biztosított költségvetési támogatás felhasználását vizsgálva a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elmarasztaló megállapításokat tett. Az a vita is jó órányival megtoldotta a vasárnapi összejövetelt, amely a körül bontakozott ki a hosszútávúszók kezdeményezésére, hogy szabályosan hívták-e össze a közgyűlést, ám ez ügyben (is) alulmaradt az ellenzéki álláspont.

Az illetékes állami szerv kérésének megfelelően a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nem utal állami támogatást a Magyar Úszó Szövetségnek (MÚSZ), amíg a vizsgálatok le nem zárulnak a MÚSZ gazdálkodásával kapcsolatban, jelentette be Molnár Zoltán MOB-főtitkár  a Digi Sport Reggeli Start című hétfői műsorában. "Mi, a Magyar Olimpiai Bizottság írásban kaptuk az állami pénzeket felügyelő szervezettől azt a döntést, hogy ameddig a rendezetlenségek, illetve a vizsgálat nem rendeződik az úszószövetség háza táján, addig állami pénzeket az úszószövetség nem kaphat" - nyilatkozott a főtitkár. Molnár Zoltán ugyanakkor hangsúlyozta, Borkai Zsolt MOB-elnök is jelezte már, hogy e miatt a szakmai munkában nem következhet be törés, ezért az ügy rendeződéséig a MOB látja majd el a szakszövetség azon feladatait, melyekhez állami pénzek szükségesek. A főtitkár szerint a versenyzők és edzők nem érzik majd meg, és nem is kell, hogy megérezzenek bármit is a vitás ügyből, edzőtáboraik és versenyeztetésük is meg lesz oldva. Az úszószövetséggel kapcsolatban először február elején a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelezte, szabálytalanságokat állapított meg a tavalyi, margitszigeti Európa-bajnokság költségvetési támogatásának felhasználását illetően. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos pedig március 9-én jelentette be, hogy Bánki Eriknek, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottsága fideszes elnökének felkérésére vizsgálatot indított a MÚSZ-nál. Budai múlt szerdán találkozott Gyárfás Tamással, a szövetség elnökével és Ruza Józseffel, a MÚSZ napokban lemondott főtitkárával. Ezek után a kormánybiztos pénteken beszélt arról, hogy arra kérte Borkai Zsoltot, a MÚSZ gazdálkodását érintő vizsgálat befejezéséig a MOB ne teljesítsen kifizetéseket a MÚSZ részére.

Íme a MÚSZ Saga következő része. De még nincs vége, folytatás következik! Arról is természetesen beszámolok!

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr642760649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása