HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 658.

2011.05.17. 21:52 Gabbá

Kerékpározás:

Mark Cavendish nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny keddi, tizedik szakaszát. A Termoli és Teramo közötti etapon a brit versenyző mögött a spanyol Francisco Ventoso lett a második és a hazai közönség előtt szereplő Alessandro Petacchi a harmadik. Az összetettben továbbra is a 2008-ban győztes, háromszoros Tour de France-bajnok Alberto Contador áll az élen. 

Edzés közben súlyosat bukott kedden Ivan Basso, a Giro d'Italia kerékpáros körverseny tavalyi bajnoka. Az olasz sztár - aki az idén nem indult a Girón - az Etna közelében esett el, beütötte a kulcscsontját és a hátát. Az arcát is megsértette, amelyet 15 öltéssel varrtak össze. "Szerencsére nem tört el semmim, a körülményekhez képest jól vagyok, de nagyon megijedtem" - mondta Basso, akit egy szicíliai kórházban kezelnek. Múlt hétfőn a belga Wouter Weylandt 70 km/órás sebességgel egy falnak ütközött a Giro harmadik szakaszán, és a helyszínen belehalt sérüléseibe.  

Doppingbotrány:

Doppingszerekkel kereskedő nemzetközi hálózatot buktatott le a spanyol rendőrség, amely szerint a bűnszervezet többek között Magyarországon keresztül csempészte be az illegális anyagokat Spanyolországba. az akció során 26 embert vettek őrizetbe, közöttük egy veterán kerékpárcsapat vezetőjét is. A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak az interneten kereskedtek illegális anyagokkal, többek között anabolikus szteroidokkal, növekedési hormonokkal, a vérdoppingnál használt EPO-val, illetve potencianövelő szerekkel. A rendőrség keddi bejelentése szerint a bűnszervezetet hét brit állampolgár vezette, őket Marbellán vették őrizetbe. A több városban megtartott házkutatások során a hatóság 700 ezer különböző, hamisított gyógyszerre bukkant, valamint Alicante közelében megtalált egy illegális laboratóriumot is, ahol a tiltott anyagokat csomagolták és készítették elő a szállításhoz. A lefoglalt hormonkészítmények fekete piaci értékét 3,5 millió euróra (kb. 930 millió forint) becsüli a rendőrség. Az ügyben érintett kerékpárcsapattal kapcsolatban a hatóság nem árult el konkrétumokat, de a gárda vezetőjét és további három gyanúsítottat azzal vádolnak, hogy nagy mennyiségű EPO-val kereskedtek. Az anyag Kínából, Indiából és Törökországból érkezhetett, és közvetítők segítségével Magyarországon, Nagy-Britannián és Németországon keresztül juthatott el Spanyolországba. A spanyoloknál az elmúlt években két doppingbotrányra derült fény: 2006-ban a kerékpársportot, tavaly pedig az atlétikát árnyékolta be az illegális szerekkel való kereskedelem. Ezekben az ügyekben feltehetően az orvos Eufemiano Fuentes volt a kulcsfigura.

Az Olasz Olimpiai bizottság ügyésze kétéves eltiltást kért a kajakos Franco Benedinire, akinek hotelszobájában doppingszerre bukkantak a válogatott januári, ausztráliai edzőtáborozása során. Akkor a szövetség vezetői azonnal hazaküldték a sportolót, a CONI pedig most foglalkozik az ügyével. Benedini tagja volt a 2008-as pekingi olimpián 1000 m-en negyedik olasz férfinégyesnek. Az ügyész az egyik társára, Albino Massimiliano Battellire is hat hónapos eltiltás kiszabását javasolja, mert Ausztráliában nem volt hajlandó segíteni az eset kivizsgálását. A végső döntést a CONI illetékes bizottsága hozza majd meg.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr182912323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása