HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 695.

2011.06.23. 18:22 Gabbá

Torna:

Csillag Tünde, a női válogatott tagja úgy döntött, nem utazik el a természeti katasztrófa sújtotta Japánba, az olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságra. A magyar szövetség elnöke fegyelmi eljárást indított ellene, edzőt pedig elküldte a tatai táborból. Szombathelyi Sportiskola tornaszakosztályának edzői, Rácz Gábor és Vizer Erzsébet a híreket folyamatosan olvasva, szakértőkkel egyeztetve úgy találták, veszélyes két hetet Tokióban eltölteni a sérült fukusimai atomreaktor miatt. A Magyar Torna Szövetség vezetői egy kérdőívet küldtek szét az olimpiai kvalifikációs vb-re való kiutazásra esélyes tornászoknak, hogy vállalják-e a részvételt. "Mindösszesen három nem válasz érkezett: Rácz Gáboré, Vizer Erzsébeté és egyik tanítványuké, a márciusi Eb-n talajon nyolcadik helyet szerző, az elmúlt évi vb-n legeredményesebb magyar tornásznőé, Csillag Tündéé" - írja a Vasnépe honlapja. "Nem az edzőim befolyásolására, hanem magam döntöttem úgy, hogy nem akarok Japánba utazni" - nyilatkozta a sportoló a lapnak. "Engem nagyon meglep, hogy a nemzetközi tornászvilágból semmilyen hasonló reakció nem érkezett. Számítottam arra, hogy a döntésemnek lesznek következményei, de legyenek azok bármilyen súlyosak is, akkor sem érzem úgy, hogy rosszul döntöttem volna." Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke szerint viszont a versenyző és a trénerek lépése elfogadhatatlan, és a válogatott cserbenhagyását jelenti: "Az elnökség tagjainak egyetértésével úgy határoztam, hogy Tünde és a két szakember ellen fegyelmit indítok" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok sportvezető. "Minden, jelenleg Tatán készülő edző véleményét is kikértem, egyöntetűen azt nyilatkozták, hogy nagyon rossz a hangulat. A két szombathelyi tréner másokat is agitálni próbált, hogy mondjanak nemet a vb-re, rossz hatással vannak a csapatra, ezért őket hazaküldtem az edzőtáborból." Magyar hozzátette: "Végre lenne egy olyan magyar női csapat, amelynek esélye lenne bekerülni a legjobb 16 közé." Japánban a márciusi földrengés és szökőár következtében megrongálódott a fukusimai atomerőmű, ezért megnőtt a radioaktív sugárzásveszély, de a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) május végén úgy döntött, a történtek ellenére Tokióban rendezi a vb-t.

Kerékpározás:

Az 52 éves Jeannie Longo 58. kerékpáros francia bajnoki címét szerezte meg a csütörtöki egyéni időfutam során. A sportág legendás alakja két olyan riválisát előzte meg a 19 kilométeres versenyben, akik koruk alapján akár a lányai lehetnének. Az első ob-ját 1979-ben nyerő Longo összesen 14 olimpiai és világbajnoki aranyérmet gyűjtött eddigi pályafutása során. 

Sok sikert kívánok Longo-nak, hiszen majdnem egyidősek vagyunk. Ráadásul én tudnék úgy bringázni, mint ő, akkor annak nagyon örülnék. 

Úszás:

Tizenöt év kihagyás után visszatért a medencébe Janet Evans, az amerikaiak négyszeres olimpiai és ötszörös világbajnok úszója. hogy kivívja-e a londoni olimpián való részvételt, még kérdéses, Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya mindenesetre nem hiszi, hogy 39 évesen komoly eredményt érhet el, pedig szerinte az űrkutatás vívmányai is segítik az amerikai sportolókat. A csapatorvos Kausz István gyanúsnak tartja a hosszú kihagyás utáni visszatéréseket, Tiszeker Ágnes szerint viszont a doppingvádak tönkreteszik az élsportot. 

Csak sikerüljön Evans-nak a kijutás a londoni olimpiára!

Sakkboksz:

Sakkboksztornát vív pénteken Berlin és London: mindkét városból három versenyző ül és áll ringbe. A sakkboksz két, merőben eltérő sportág kombinálásával született meg, ugyanakkor hasonlóság is akad: mindkettőben ütnek, és szükség van a fejre. A sakkbokszban egy-egy párharc tizenegy menetből áll, ebből hat a sakk, öt a boksz. A párharc sakkal kezdődik és végződik. Az egész bokszringben zajlik, tehát a sakkrész is. A sakkboksz 2003-tól számít hivatalosan is sportágnak. A "városok csatájának" nevezett tornán Berlin és London már másodszor mérkőzik meg, az előzőt London nyerte. A berlini trió kapitánya, Iepe Rubingh 3-0-s német győzelmet jósol, elsősorban a berliniek jobb sakktudására alapozva.

Mindig is voltak furcsa sportok, itt egy újabb!

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr823009357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása