HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 715.

2011.07.13. 17:05 Gabbá

Kajak-kenu:

Régi-új vetélytársuk akadhat a magyar női kajakosoknak a jövő évi londoni olimpián, újabb visszatérésre készül ugyanis minden idők legeredményesebb német olimpikonja, Birgit Fischer. A nyolcszoros olimpiai bajnok és huszonhétszeres világbajnok sportoló úgy véli, a most debütáló 200 méteres távon lehet keresnivalója. Ám ha nem sikerült a visszatérés, akkor sem lesz szomorú. Nyolcszoros olimpiai bajnokként és huszonhétszeres világbajnokként, két bejelentett visszavonulás után 2005-ben, 43 évesen még Eb- és vb-bronzérmet szerzett minden idők legsikeresebb kajak-kenusa, a német Birgit Fischer. A hat olimpiáján összesen tizenkét érmet felhalmozó klasszis hat éve ugyan nem vett lapátot a kezébe, de úgy érzi, a csábítás óriási, a versenyzési láz egyszerűen nem hagyja nyugodni. Ezért azt tervezi, hogy a 2012-es játékokon - immár 50 esztendősen - ismét megméretteti magát. "A célom London" - nyilatkozta a Tagesspiegelnek, hozzátéve, hogy csak szeptemberben kezdi meg az edzéseket, akkor majd kiderül, képes lehet a bravúrra, a csapatba kerülésre, vagy sem. "Ha nem sikerül, akkor sem leszek szomorú. Érzem magamban az erőt, de ha a testem azt jelzi, hogy a versenysport nem megy már, akkor talán megtalálom a belső békémet" - mondta, hozzátéve, ez lehet az utolsó esélye az olimpiai részvételre. Fischer a Welt című lapnak elmondta: a csábítás óriási, és a versenyzési láz egyszerűen nem hagyja nyugodni, de a visszatérést ezúttal óvatosabban tervezi. Legkésőbb augusztus végéig adott időt magának ahhoz, hogy szponzorokat szerezzen, és megbizonyosodjon arról, hogy ezúttal is bíznak benne. De legfőképp arról kíván meggyőződni: valóban képes-e arra, hogy immár kissé túlkorosan felvegye a versenyt a leggyorsabbakkal. "Ha igazán hozzákezdek, akkor az egészet életem egyik legkomolyabb kihívásának tartom" - fogalmazott minden idők egyik legjobb német sportolója, hangoztatva, hogy kétkedők mindig vannak, ő azonban bízik saját magában. Elmondta, hogy a körülményekhez képest jó kondícióban érzi magát. Igaz, néhány kilót le kell dobnia, illetve ismét izommá kell átalakítania, ez azonban nem jelenthet akadályt. Hozzátette, ha szeptemberben komolyan elkezdi a felkészülést, a rendelkezésre álló 10 hónap elegendő lesz. Emlékeztetett arra, hogy a korábbi visszatérésekkor a felkészülés jóval kevesebb időt vett igénybe. A nyolcszoros olimpiai bajnokot leginkább a 200 méter érdekli, amely Londonban első ízben szerepel a versenytávok között. "Mindig is sprintertípus voltam, a 200 méter igazi kihívás, a kedvenc távom" - jelentette ki. "Nyilvánvalóan nehéz lesz a visszatérés, hiszen a sportteljesítmények nőttek az évek során, már sokkal jobb időket érnek el a mostani versenyzők, mint évekkel ezelőtt" - mondta Reiner Kiessler, a német kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya.

Labdarúgás:

Már a harmadik percben óriási gólt kapott a West Bromwich Albion focicsapata a San Jose Earthquakestől. Az amerikaiak újonc kapusa, David Bingham a tizenhatos vonaláról ívelt előre, a labda átpattant Boaz Myhill felett, és a hálóban kötött ki. Gólja ellenére Binghamet a félidőben lecserélték, a San Jose pedig 2-1-re győzött. 

Olimpia:

Madrid polgármestere, Alberto Ruiz-Gallardón megegyezett a két legnagyobb politikai párttal, így a spanyol főváros szinte biztosan pályázni fog a 2020-as nyári olimpia rendezésére. A spanyol főváros vezetője a szocialista (PSOE) és a konzervatív (PP) párt szóvivőivel tartott sajtótájékoztatót, s elmondta, hogy a városi közgyűlés elé bocsátja a pályázat ügyét. Ruiz-Gallardón szerint igen esetén sincs szándék olimpiai beruházások elindítására a NOB szeptemberi döntése előtt, már csak azért sem, mert a polgármester közlése szerint Madridban nyolcvan százalékban már most készen állnak egy leendő nyári játékokhoz szükséges létesítmények. A testület jövő szerdán szavaz majd, de a két fél megegyezése után a voksolás gyakorlatilag formalitásnak tekinthető. Madrid sorozatban harmadik pályázatára készül, miután a 2012-es és a 2016-os játékokért is versenyben volt. 

A 2020-as játékok rendezéséért eddig Isztambul és Róma jelentkezett be hivatalosan. A kandidálóknak szeptember elsejéig kell leadniuk jelentkezésüket, a NOB hetedikén választ helyszínt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr903063745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása