HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 728.

2011.07.26. 17:53 Gabbá

Úszás:

Az élete első világbajnokságán szereplő Biczó Bence döntőbe jutott a 200 méteres pillangóúszásban a sanghaji vizes vébén. Cseh László a tizenkettedik időt úszta az elődöntőben, így nem jutott a döntőbe. 

Hiába kezdett nagyon erősen Michael Phelps, honfitársa, Ryan Lochte robbantott a táv második felében, és megnyerte a 200 méteres gyorsúszást a sanghaji vizes világbajnokságon. A 100 méteres hátúszásban két győztest avattak, miután a két francia, Camille Lacourt és Jeremy Stravius egyszerre csapott célba. A két amerikai egymás mellett úszott, a kettes pályára beosztott Phelps hatalmas tempóban kezdett, ötven méternél a világcsúcsrészidőn belül fordult, és még száznál is az élen volt. Lochte azonban a harmadik ötvenen előbb feljött Phelpsre, majd fél testhossz előnyt szerzett, amely egészen a végéig kitartott. A nap második döntőjében, a nők 100 méteres hátúszó számában a kínai Zsao egy századdal nyert az orosz Zujeva előtt, a féltávnál a győztes előtt még hat tizeddel vezető amerikai Coughlin annak is örülhetett, hogy a bronzérmet meg tudta kaparintani. A leghosszabb távon, 1500 gyorson a döntőbe a legjobb idővel bekerülő dán Lotte Friis nyert az amerikai Ziegler és a kínai Li előtt. Férfi 100 háton nagy versenyt vívott egymással a két francia, Camille Lacourt és Jeremy Stravius, végül századra azonos idővel csaptak a célba, így mindketten aranyérmet nyertek. 

Kerékpározás:

A sikertelen Tour de France-címvédés után kihagyja az augusztusi spanyol kerékpáros körversenyt, a Vueltát Alberto Contador. "Talán jövőre elindulok, idén nem fér bele a naptáramba. Pihenésre van szükségem" - jelentette ki kedden a 28 éves versenyző, aki vasárnap ötödikként zárta a Tourt, csaknem négyperces hátránnyal a győztes ausztrál Cadel Evans mögött. A nyár elején a Giro d'Italián élen záró és a Vueltát 2008-ban megnyert Contadornak amúgy is más dolga lesz a közeljövőben, ugyanis a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn kezdi meg doppingügyének a háromnapos tárgyalását. Tavalyi Tour-elsősége alkalmával ugyanis klenbuterol nyomaira bukkantak szervezetében, majd a spanyol szövetség felmentette, azonban a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a CAS-hoz fordult. Előbbi szervezet jelezte, amennyiben a CAS bűnösnek találja Contadort, megfosztja őt valamennyi azóta elért győzelmétől.

Katar érdeklődik a 2016-os Tour de France francia kerékpáros körverseny rajtja iránt. Mivel júliusban óriási a hőség az arab országban, a prológ mellett csak egy rövid szakasz jöhet szóba. Az idei Tournak - nem mellékesen - az állami tulajdonú Qatar Airways volt a hivatalos légi szállítója. A múltban volt már rá példa, hogy nem Franciaországból indult a háromhetes verseny, 2007-ben Londonból, 2010-ben pedig Rotterdamból startolt a mezőny, míg jövőre a belgiumi Liége lesz a kiinduló város. Korzika a jubileumi 100., azaz a 2013-as, míg Firenze a 2014-es rajtnak szeretne otthont adni, de komoly érdeklődés van Barcelonából, Edinburgh-ból, továbbá Angliából, Hollandiából, Németországból és Ausztriából is.

Vízilabda:

Kemény Dénes szövetségi kapitány elégedetlen volt a játékvezetéssel az Egyesült Államok elleni vb-negyedöntőn, amelyet háromgólos hátrányból felállva, 9-8-ra nyert meg a pólóválogatott. "Éppenséggel 2-5-nél nem éreztem jól magam, szerencsére ez még nagyon az elején volt. Összességében szenvedtünk, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Végül is magunkat és jó néhány bírói ítéletet is sikerült legyőznünk" - nyilatkozta az MTI-nek Kemény, a Nemzeti Sportnak pedig még határozottabb kritikát fogalmazott meg "Azt mondtam a srácoknak, ezúttal végre korrekt bíráskodás lesz. Nos, becsaptam őket. Nem szabályváltoztatásokra, hanem embercserékre volna szükség." A szövetségi kapitány a Montenegró elleni nyitómeccs után is megjegyezte, hogy szerinte "furcsa stílusban" bíráskodtak a játékvezetők, akik akkor tizenkétszer állítottak ki magyar játékost, hétszer pedig montenegróit. A mostani meccsen meccsen Magyarország nyolc, az Egyesült Államok pedig hét emberelőnyt kapott, illetve egy-egy ötméterest ítéltek a csapatok javára. Varga Dénes úgy véli, hogy a vb-arany megszerzéséhez jobb teljesítményt kell nyújtani. "Általában nehéz az amerikaiak ellen játszani, most is az volt. A lényeg, hogy megvan az elődöntő, de sokat kell még javulnunk."

 

Miután a Világliga-győztes szerb férfivízilabda-válogatott a németek felett aratott magabiztos, 9-4-es győzelmével bejutott a legjobb négy közé a sanghaji vizes világbajnokságon, eldőlt, hogy a címvédő magyar csapat ott lehet a jövő évi londoni olimpián. A magyar és a szerb együttes, amely a döntőért egymással játszik majd csütörtökön, tavaly a zágrábi Európa-bajnokság csoportküzdelmei során, valamint a bronzmérkőzésen is találkozott. Az első összecsapáson Kemény Dénes csapata 9-6-ra nyert, ezzel hat évvel a 2004-es athéni olimpiai döntő után először tudta legyőzni a szerbeket, a harmadik helyért rendezett mérkőzésen azonban 10-8-as vereséget szenvedett.  

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr873101609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása