HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 732.

2011.07.30. 18:48 Gabbá

Úszás:

Kapás Boglárka új országos csúccsal ötödik lett 800 gyorson a sanghaji úszó-világbajnokságon, Takács Krisztián a szintén pontszerző hatodik helyen végzett 50 méter gyorson. Takács volt az első magyar versenyző, akinek a délutáni programban szurkolhattunk, az 50 gyors döntőjében 21,99 másodpercet úszott, és csak 0,07 másodperccel maradt le a francia Alain Bernard-tól, aki 21,92 másodperces eredménnyel végzett a harmadik helyen. Takács a döntő után a Magyar Televíziónak elmondta, hogy titkon éremben reménykedett. "Ismét sikerült feltörnöm a 22 másodpercet, megvan az olimpiai A szint, vébédöntőben voltam, nem lehetek elégedetlen. Titkon éremben reménykedtem, de kivárom a soromat. A rajt ismét jól sikerült, de még be kell gyakorolni, hogy minden rajtom ilyen legyen, az úszásban pedig nem lehet tervezgetni, egy rossz kartempó, és súlyos századok úsznak el." Takács Krisztián már azzal történelmet írt, hogy bejutott a fináléba, ugyanis ebben a számban még soha nem szerepelt magyar úszó vébédöntőben. Az aranyérmet a szám pekingi olimpiai bajnoka, a brazil César Cielo Filho szerezte meg 21,52 másodperces idővel. A másik magyar döntős, a mindössze 18 éves Kapás Boglárka remek versenyzéssel az ötödik helyen végzett 800 gyorson új, 8 perc 24.79 másodperces országos csúcsot úszva. A világbajnok a brit Rebecca Adlington lett. Kapás Boglárka már döntőben való részvétellel is elégedett volt: "Ez is volt a célom: már délelőtt eléggé meg tudtam szorítani ezt az országos csúcsot. A helyezésre nem igazán mentem, a döntővel elégedett voltam. Jobbat is úsztam, mint amire számítottam, mivel 8:25-tel már elégedett lettem volna. Még az amerikaiak erősebbek nálam, de edzek és igyekszem utolérni őket. Nem lettem volna csalódott egy nyolcadik hellyel sem, de így még jobban örülök." Az 50 női pillangót a holland Inge Dekker, a 100 férfi pillangót az amerikai Michael Phelps, a 200 női hát döntőjét pedig a szintén amerikai Melissa Franklin nyerte meg. A nap zárószámában, a 4x100 méteres női vegyes váltók küzdelmében az Egyesült Államok győzött.

Két magyar indult, ráadásul ugyanabban a számban a sanghaji vizes vb utolsó előtti napjának úszóselejtezőiben: Kis Gergő bejutott az 1500 méteres férfi gyors döntőjébe, elképesztően nagy országos csúccsal. Gyurta Gergelynek viszont nem sikerült beverekednie magát a nyolcas a legjobb nyolc közé. Kis csaknem kilenc másodpercet javítva a június elején, Barcelonában elért idején (15:01.43 perc) fölényesen nyert előfutamában, összesítésben pedig a második legjobb teljesítmény tulajdonosaként lett tagja a vasárnap esti döntő mezőnyének. Az új magyar rekord - a 15 perces határ átlépése után: - 14:52.72 perc. "Jól sikerült, nagyon örülök neki, bár úgy 1100 méternél fáradtságot éreztem, szerencsére aztán túlléptem ezen. Az utolsó négyszázat a döntőben majd még meg kell nyomnom. Attól viszont nem vagyok boldog, hogy középről kell rajtolnom, én sokkal jobban szeretem a szélső pályákat, de hát ez van" - kommentálta matinés úszását Kis, aki 800 gyorson világbajnoki bronzérmet szerzett Sanghajban. Gyurta Gergely egyéni csúcsától elmaradva 15:22.50 perc alatt ért célba, és összesítésben a huszadik lett.

Vízilabda:

Nem heverte ki a szerbek elleni vesztes elődöntő sokkját a magyar férfivízilabda-válogatott, amely szombaton a Horvátországgal szembeni bronzmérkőzést is elvesztette. A meccs első felét tökéletesen uralta az ellenfél, Kemény Dénes csapata nagyot hajrázott, de túl későn, így éppen lecsúszott az egyenlítésről. Magyarország - Horvátország 11-12 (2-5, 2-3, 5-3, 2-1)

Kerékpározás:

A friss Tour de France-győztes Cadel Evans indul az első alkalommal kiírt amerikai Pro Cycling Challange kerékpárosversenyen. A szervezők bejelentése szerint jó esély mutatkozik arra, hogy ne csak a Tour történetének első ausztrál bajnoka, hanem a luxemburgi Andy és Frank Schleck, vagyis a francia körverseny második és harmadik helyezettje is szerepeljen az augusztus 22. és 28. közötti, közel 800 kilométeres coloradói versenyen.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr443112495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása