HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 752.

2011.08.19. 22:16 Gabbá

Kerékpározás:

elsősorban a Tour de France-t sérülés miatt feladni kényszerült versenyzők szállnak harcba a címvédő olasz Vincenzo Nibali ellen a 66. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen. Az év utolsó háromhetes körversenyét kihagyja a Touron győztes ausztrál Cadel Evans, a jelenkor legjobbjának számító spanyol Alberto Contador, valamint legnagyobb riválisaik, a luxemburgi Schleck-fivérek és a spanyol Samuel Sanchez. Távollétükben Nibalinak reális esélye van a címvédésre, már csak azért is, mert rendkívül kiegyensúlyozott versenyző, amit az is bizonyít, hogy egy éven belül háromszor állhatott dobogóra a három nagy körversenyen: tavaly és idén harmadik lett a Girón, a Vuelta előző kiírását pedig megnyerte. Szintén az ő malmára hajthatja a vizet, hogy kérdéses, megfelelően fel tudott-e készülni és épülni a Vueltára a Tour három nagy vesztese, a német Andreas Klöden, a brit Bradley Wiggins és a belga Jurgen van den Broeck. Mindhárman kiváló formában voltak, de bukásokban elszenvedett különböző sérüléseik miatt egyaránt feladták a francia viadalt. Rajtuk kívül még négy kerekes szólhat bele az összetett elsőségért folytatott küzdelembe: az idei Girón második, szintén olasz Michele Scarponi, a spanyol Igor Anton és Joaquim Rodriguez, valamint a 2005-ben és 2007-ben győztes orosz Gyenyisz Mencsov. Amennyiben utóbbi érkezne aranysárga trikóban Madridba, akkor harmadik diadalával utolérné az örökranglista élén a spanyol Roberto Herast és a svájci Tony Romingert. A sprintereknél sokkal egyértelműbb a helyzet, mert ott lesz a rajtnál a leggyorsabb bringás, a brit Mark Cavendish, aki 2008 óta összesen 30 szakaszt nyert meg a Girón, a Touron és a Vueltán. Amennyiben legalább egy etapon elsőként halad a célvonalon, akkor ő lesz a negyedik kerekes a spanyol Miguel Poblet (1956), az olasz Pierino Baffi (1958) és Alessandro Petacchi (2003) után, aki ugyanabban az évben mindhárom nagy körversenyen szakaszt nyer. Petacchi pedig két részsikerre van attól, hogy a kerékpársport történetében a belga Eddy Merckx (64) és az olasz Mario Cipollini (57) után elérje az 50 szakaszgyőzelmet a három nagy körversenyen. A Vuelta 21 szakasz között egy-egy egyéni és csapat időfutam, továbbá hat hegyi befutóval végződő etap szerepel, s összesen 3300 km vár a kerekesekre. A verseny útvonala 33 év után halad át ismét a Baszkföldön.

Kosárlabda:

Egy hatpontos hazai győzelemmel már életben tartotta volna Európa-bajnoki álmait a magyar férfikosárlabda- válogatott, ám Portugália a hazai siker után Szolnokon is könnyedén, 66-57-re nyert a teljesen széteső ellenféllel szemben. 

Atlétika:

Örökös eltiltást is kaphat Steve Mullings világbajnok jamaicai sprinter, miután beismerte másodszor is fennakadt a doppingvizsgálaton. A 29 éves atléta csütörtökön vallotta be, hogy ő az a futó, akinek szervezetében furoszemidet találtak a júniusi világbajnoki válogatón. A második, úgynevezett B teszt megerősítette, hogy vizeletében más tiltott szerek "elfedésére" alkalmas anyag nyomaira bukkantak. Mullings jelezte: nem doppingolt, ő azokat a vitaminokat és táplálék-kiegészítőket szedi, amelyeket felírtak neki orvosai, és őszintén bevallja: fogalma sincs, milyen hatása van a furoszemidnek. A 2009-es vb-n a 4x100-as váltóval aranyérmes Mullingst 2004-ben kétéves eltiltással sújtották tiltott teljesítményfokozó használata miatt, akkor túl sok tesztoszteront mutattak ki a szervezetében. A 100 m-en a világ idei harmadik legjobb idejével rendelkező (9.80 mp) vágtázó az idén a rövidebb és a hosszabb sprinttávon is éremesélyesnek számított a tegui vb-n, de kedden kizárták a válogatottból.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr243165874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása