HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 761.

2011.08.28. 20:28 Gabbá

Cselgáncs:

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke, Tóth László úgy véli, "beteg elmék" találták ki, hogy összeesküvés zajlik a magyar cselgáncsozók ellen, szerinte éppen hogy a bíróra panaszkodó magyarok nem játszottak becsületesen a szombaton véget ért párizsi világbajnokságon. A vb alatt Ungvári Miklós és a Csernoviczki Évát edző Csernoviczki Csaba azt sejtette nyilatkozataiban, hogy nemzetközi összeesküvés zajlik a magyarok ellen, miután egy japán bíró többször is lecseréltette a versenyzők ruháját. "Ezek beteg elmék gondolatai, utóbb bebizonyosodott, hogy Ungvári és Csernoviczki sem megfelelő dzsudogiban állt a szőnyegre" - jelentette ki Tóth László. "Ha mi nem játszunk tisztán, akkor utána nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani. Nem becsületes dolog kikeményíteni és átvarratni a dzsudogikat, itt az edzők tudtával vagy anélkül történtek olyan manipulációk, amelyekre később visszatérni a legcsúnyább dolog. Már felkértem Nagy György főtitkárt, hogy vizsgálja ki ezeket az ügyeket, és fontosnak tartok egy olyan kontrollt, hogy ne az utolsó pillanatban derüljenek ki hasonló esetek. Aki a nemzetközi szövetség részéről a meccsek előtt elvégezte a vizsgálatot, az nem más volt, mint Sindzsi Koszukava volt japán világbajnok, aki nekem személyes jó barátom, és sosem akart rosszat a magyar dzsúdónak. Szó sincs tehát összeesküvésről, egyszerűen nem azt az utat jártuk, amelyet kellett volna." Az MJSZ első embere az eredményekről szólva kifejtette, hogy minden idők legnagyobb vb-mezőnyében - 136 országból 949 dzsúdós vett részt a versenyen - előkelő helyezés a két bronzéremmel elért 13. hely az összesített éremtáblázaton. Magyar részről a 48 kg-ban érdekelt Csernoviczki Éva és a 70 kg-os Mészáros Anett lett harmadik Párizsban. "Egy elnök soha nem lehet igazából elégedett, de most mégis az vagyok" - jelentette ki Tóth. "Nagyon erős volt a mezőny, számunkra ez mindenekelőtt egy felkészülési verseny volt, egy fontos állomás az olimpia előtt, amely ennél egyszerűbb lesz, mivel Londonban már súlycsoportonként csak egy versenyző indulhat minden országból, így a nagy nemzetekből sem vehet részt kettő, mint itt, Párizsban. Ismerve, hogy az elmúlt évben komoly sérüléseink voltak, büszke vagyok a magyar válogatottra. Látva azt az örömöt, amelyet egy bronzérem okoz más, nagy dzsúdónemzeteknek, és hogy közülük hányan nem állhattak dobogóra, azt mondom, le a kalappal a csapat teljesítménye előtt. Sok minden benne maradt a versenyzőkben, nagyon szomorú vagyok Bor Barna sérülése miatt, ő szintén éremig menetelhetett volna. Joó Abigél kicsit elfáradt, de képzettebb ellenfelektől kapott ki, és Ungvári Mikiből sem jött ki minden, sajnos nem sikerült most legyőznie azt az azerit, akit Isztambulban megvert az áprilisi Eb-döntőben." A szövetség vezetője kiemelte, hogy a hazai legjobbak megerősítették helyüket a világranglista élvonalában, és változatlanul hét-nyolc olimpiai résztvevővel számol, mert hite szerint jó úton jár a magyar cselgáncssport. 

Atlétika:

elődöntős futamában ötödik lett, így nem jutott be a fináléba 800 méteren Kazi Tamás a dél-koreai atlétikai világbajnokságon.  A szombati előcsatározásból futammásodikként, 1:48.29 perccel továbblépő magyar középtávfutó erős elődöntős mezőnybe került, arra nem volt reális esélye, hogy a közvetlen döntőt érő első két hely valamelyikén végezzen vasárnap. A táv nagy részét nyolcadikként futotta le, aztán erős hajrával három ellenfelét megelőzte, s 1:46.53-mal ért célba. A döntőbe a három elődöntős futam első kettője, valamint idő alapján további két futó jutott be. 

A 110 gátas Baji Balázs az előfutamból, a súlylökő Márton Anita pedig a selejtezőből nem jutott tovább a dél-koreai atlétikai világbajnokság vasárnapi versenynapján. Baji, aki egy hete, a kínai Sencsenben hatodik volt az Universiadén, ezúttal az akkori elődöntős 13.64 mp-es és döntős 13.71-es eredményétől is elmaradt, előfutamában utolsó, azaz nyolcadik helyezettként 14.06-ot ért el, ezzel befejezte szereplését. "Csalódott vagyok. Itt, ha nem is a továbbjutás nézett ki, de egy jobb idő mindenképen" - kezdte értékelését a magyar szövetség MTI-nek küldött beszámolója szerint. "Nem voltam rossz formában, habár pihentnek sem mondhatom magam, hiszen Sencsenben mégiscsak három futás volt. Ezzel együtt jobbat vártam magamtól. Nem tudtam odaérni a gátakhoz, nem volt sebességem. Volt már ilyen korai futásom, amit jól megcsináltam, most tompa voltam. Folyamatosan sodortam a gátakat. Az Universiade jól sikerült, ott fejben nagyon erős voltam. Ez a mai futás bosszant." Márton Anita ugyancsak ott volt az Universiadén, amelyen 17,01 méterrel hetedik lett. Most a B csoportban szerepelt, a viadal honlapja szerint 17,04-et dobott, ezzel 11. lett a mezőnynek ebben a felében. A selejtezős szint 18,65 m volt. "Másodikra mindenképpen érvényeset akartam lökni, mert az elsőt elvették. Aztán csak egy kísérletem maradt, az lett most a legjobb" - nyilatkozott a selejtező után. "A körülmények nem voltak rosszak, jól is aludtam előtte. Sajnálom, hogy ez az évem ilyen. Annak ellenére, hogy így sikerült, amit kellett, megcsináltam. Nem fizikális problémák vannak, ez egyértelmű. Úgy gondolom, hogy ebből jövőre előre lehet lépni. Pozitívan állok ehhez a helyzethez, ebből csak építkezni lehet."  

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr393186200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása