HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 793.

2011.09.29. 19:26 Gabbá

Dopping:

Az idén 1100, jövőre, a londoni olimpia évében pedig 1300 doppingvizsgálatot végeznek el a Magyar Antidopping Csoport (MACS) szakemberei állami megrendelésre - közölte Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója. Tiszeker szerint előfordulhat, hogy Görögországot kizárják a londoni olimpiáról. A hazai doppingkontrollt végző MACS vezetője elmondta, valamennyi olimpiai szereplésre esélyes magyart ellenőrizni fognak a háromszáz nap múlva kezdődő olimpiáig, lesz, akit több alkalommal is mintaadásra köteleznek. A mintákat a Bécshez közeli - a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által elismert - seibersdorfi laboratóriumban elemzik, amely Európa egyik legjobb akkreditált laborjának számít. A WADA már eljuttatta a nemzeti szervezetekhez a 2012-es tiltólistát, amelyben a mindennapi orvosi gyakorlatban gyógyszerként - például asztma ellen - használatos szerek egy része már nem, illetve nem minden sportnál szerepel. Változatlanul a nem megengedett szerek között van viszont például az alapvetően izomtömegnövelő klenbuterol. Ezzel szennyezett élelmiszerek a magyar hatóságok vizsgálatai szerint itthon nincsenek, a Kínába utazóknak ugyanakkor továbbra sem biztonságos húskészítményeket fogyasztani. A táplálék-kiegészítők ugyanakkor Magyarországon is változatlanul nagy veszélyt jelentenek, mivel forgalomba kerülhetnek olyan készítmények, amelyek a WADA tilalmi listáján szereplő szert is tartalmaznak. Tiszeker kitért rá, hogy a gazdasági válságban levő Görögország a sportot illetően is bajban van: előfordulhat, hogy versenyzői nem lehetnek ott Londonban, mivel - doppingellenes tevékenységének elégtelensége miatt - a WADA leminősítette, a "nem megfelelő" kategóriába sorolva át. Ilyesféle visszasorolásra korábban még nem akadt példa.  Magyarország tavaly kapta meg a teljes megfelelőségi státuszt, a tavasszal elfogadott doppingellenes kormányrendelet pedig mindenben követi a WADA előírásait - mondta a nemzeti doppingellenes szervezet első embere.

Íjászat:

Keszi Viktória aranyérmet nyert a hagyományos íjászok dél-koreai Incsonban rendezett világbajnokságán, ahol a magyar férficsapat ezüstérmet szerzett. Posta Pál, a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke - akit a vb-n újraválasztottak - csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Lakatos István, Mónus József, Oláh Tibor, Rácz Attila összetételű gárda a 100 lövésből álló viadalon csupán két ponttal maradt le a győztes japán alakulattól. 

Úszás:

Cserbenhagyásos gázolás szenvedő alanya lett Kendrick Monk ausztrál úszó, akinek így veszélybe került a londoni olimpiai részvétele. A 23 éves versenyző kerékpárral közlekedett Brisbane-ben, amikor egy autó elütötte, majd a sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. 

A 200 méteres gyorsúszás specialistájának több helyen eltört a könyöke, felépülése hat-nyolc hétig is eltarthat. Az ausztrál olimpiai válogatót márciusban rendezik. A pekingi játékokat is megjárt és már hat idény óta stabil válogatott Monk ugyan nem emlékszik a gázolást megelőző pillanatokra, de ezt tudja, hogy ő szabályosan haladt kerékpárjával. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr13265947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása