HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 819.

2011.10.25. 18:16 Gabbá

Kosárlabda:

Szűk egy hónappal azután, hogy szívrohamot kapott, a litván szövetség elnökévé választották Arvydas Sabonist, a balti ország valaha volt egyik legjobb kosarasát. "A kosárlabda révén elismerik Litvániát világszerte, s a sportágnak köszönhetően egységesebb az ország" - nyilatkozott hétfői megválasztását követően a 2005-ben visszavonult, 46 éves olimpiai bajnok, akit idén választottak be a sportág legnagyobbjai közé, a Hírességek Csarnokába. Sabonis Vladas Garastast váltja az elnöki poszton, aki korábban edzője volt a válogatottnál és a Zalgiris Kaunasnál. A korábbi kiváló kosaras az egyedüli elnökjelölt volt, és szándékát az után sem változtatta meg, hogy szeptember végén játék közben rosszul lett, s - amint az utóbb kiderült - szívrohamot kapott. A 221 centis Sabonis még a szovjet válogatott tagjaként lett olimpiai bajnok 1988-ban, továbbá világ- és Európa-bajnok, majd hét idényt húzott le az NBA-s Portland Trail Blazersnél. A litván válogatottal két olimpiai bronzot szerzett.

Kézilabda:

A keddi veszprémi és a Balatonfüred elleni szombati bajnoki mérkőzését még biztosan lejátssza a Tata NB I-es férfikézilabda-csapata, de a továbbiakról nem tud biztosat mondani Komáromi Lajos klubelnök. "A pénzünk elfogyott, és nem vihetjük csődbe a klubot, nem veszélyeztethetjük a többi szakosztály működését. Az biztos, hogy a mai veszprémi és a Balatonfüred elleni szombati bajnoki mérkőzésünket lejátsszuk, de tovább nem látok" - mondta az MTI-nek kedden a tatai klubelnök, Komáromi Lajos. Hozzátette, a veszprémi találkozóra a játékosok saját autójukkal utaznak el. "Csapatunk emblematikus játékosa, Kuzma Norbert több mint 300 NB I-es meccsen szerepelt, és velünk volt a másodosztályban is. 40 éves, és azért vállalta a folytatást, hogy egyszer a Veszprém Arénában pályára léphessen. Este búcsúztatjuk. Tőlünk és a veszprémiektől is kap egy-egy 6-os számú mezt. Aztán szombaton fogadjuk a Füredet. Sikerült találnunk egy szponzort, aki kifizeti a közel 300 ezer forintos rendezési költséget. A továbbiakra viszont már nem tudok tervezni. Benne van a pakliban, hogy visszalépünk az NB I-től" - fogalmazott Komáromi Lajos. "A felnőttek még eligazolnak, vagy alsóbb osztályban szerepelnek, no de mi lesz a junior-, az ifi- és a serdülőcsapattal?" A Tata a 12 csapatos NB I-ben jelenleg az utolsó előtti helyen áll 8 mérkőzésen szerzett 4 pontjával. A csapat pénze az ötvenmillió forintos támogatásról az önkormányzat és a Tatai Honvéd Atlétikai Club (THAC) között folyó vita miatt fogyott el. Komáromi Lajos október elején elmondta, az önkormányzat határozatot fogadott el, hogy ötvenmillió forinttal támogatja a klub kézilabda-szakosztályát, ez volt az NB I-es nevezés feltétele. A pénzt azonban nem kapták meg, mert Komáromi szerint a polgármester a támogatásért cserébe beleszólást kér a klub ügyeibe, saját maga kíván elnököt jelölni, ezt azonban az együttes nem fogadja el. Michl József polgármester (Fidesz) az MTI-nek akkor elmondta, teljesen természetesnek tartja, hogy a korábbinál ötször nagyobb támogatással az önkormányzat jogot formálhasson az elnök jelölésére, de ez nem diktátum, az önkormányzat azzal fog szerződést kötni, akit a klub megválaszt.

Kajak-kenu:

A londoni olimpia után nem készít fel több kajakost Fábiánné Rozsnyói Katalin, akit korábban hatszor választottak az év edzőjének Magyarországon. "Sok rosszat kaptam, sokat nyeltem. Már 54 évet eltöltöttem a kajakosok mellett, jövőre jubilálok, akkor szeretném abbahagyni" - idézte a Telesport.hu Fábiánnét, akinek kajakosai közül tízen szerepeltek a szegedi világbajnokságon, az indulókból hatan érmet nyertek, a hat érmesből pedig három világbajnok lett. "Mindezt úgy, hogy tíz hónapja egy fillért sem láttak az egyesülettől" - jelentette ki az MTV Út Londonba című műsorában Rajna András, az MTK szakosztály-igazgatója, aki szerint Fábiánné Rozsnyói Katalin a saját pénzéből fedezte a vb előtt a sportolók spanyolországi edzőtáborát."Kati néni segített most is. Spanyolországban azonban már nem volt pénzünk, nem tudtunk rendesen táplálkozni, magunknak főztük minden ételt. Nagyon fontos, hogy egy edzőtáborban mit eszünk" - mondta a nehézségek ellenére Tóth Dáviddal világbajnoki címet nyert Kulifai Tamás. Fábiánné korábban többször is elhatározta már, hogy befejezi az edzősködést, de később mindig meggondolta magát. "Mert mindig megsajnálok valakit. Peking után, ha Benedek Dalma nem jön oda, hogy én csak Kati nénivel tudom megcsinálni a következő négy évet, akkor én már nem vagyok edző" - mondta az [origo]-nak.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr763329504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása