HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 825.

2011.10.31. 18:12 Gabbá

Labdarúgás:

70 éves korában elhunyt Albert Flórián, a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdása. A Ferencváros legendás futballistáján csütörtökön végeztek koszorúérműtétet, a család szóvivője szerint halálát infarktus okozta. Albert Flórián 1941. szeptember 15-én, egy népes család hatodik gyerekként Hercegszántón született. Édesanyja korán elhunyt, nevelését nagyszülei vállalták. Bár nehéz anyagi körülmények között éltek, szerette a vidéki életet, a lovakat, de a legjobban a focit. Egy toborzón tűnt fel, 1952-ben került Budapestre, az akkor Kinizsi nevet viselő Ferencvároshoz, az egyetlen klubhoz, amelyben játszott, és amelyhez aktív pályafutását befejezve is hű maradt. "Ez volt az első nagy élményem, Rákosi Gyulával együtt jelentkeztünk, fel is vettek minket. Innentől kezdve minden nagy pillanatra szívesen emlékszem" - mondta. A Hernádi utcai iskolában dr. Lakat Károly volt az egyik tanára, aki később a Ferencvárosnál is edzője lett. Pontosan tizenhatodik születésnapján a bulgáriai Várnában már a válogatott mezét is magára húzta, igaz, ekkor még csak az ifjúsági csapatban. 1958. november 2-án, 17 évesen a Diósgyőr ellen mutatkozott be az NB I-ben. Amikor Baróti Lajos az 1959. június 28-i, népstadionbeli Svédország elleni találkozóra összeállította csapatát, már figyelembe vette a luxemburgi tornán bronzérmet szerzett ificsapatból Albert Flóriánt is, aki ekkor nem volt még 18 éves. Debütálása remekül sikerült, s további 75 alkalommal szerepelt az együttesben. A Ferencváros volt az egyetlen klub, amelyben játszott, és amelyhez aktív pályafutását befejezve is hű maradt. Összesen 537 mérkőzést játszott, 383 gólt szerzett, négyszer nyert magyar bajnokságot és egyszer kupát, amellett tagja volt a VVK-t 1965-ben elhódító együttesnek.

Kerékpározás:

További két évig szeretne versenyezni Alessandro Petacchi olasz országúti kerékpáros. A januárban 38 éves sprinter igyekszik alkalmazkodni a szabályokhoz. "Ha egy kisebb verseny megnyerésével több ranglistapontot lehet szerezni, mint egy Giro-szakaszgyőzelemmel, akkor inkább azon kell elindulni, mert manapság minden a pontokon múlik" - szögezte le. A Gazzetta dello Sportnak nyilatkozó bringás, aki jövőre az olasz és a francia háromhetes viadal közül az egyiket kihagyja, saját bevallása szerint időnként elgondolkodik azon, mi tartja még a versenysportban. "Azt hiszem, a szenvedély, száztíz százalékos komolysággal űzöm ezt a sportot" - szolgált a lehetséges válasszal. Petacchi idén három győzelmet aratott, de nem elégedett. "Túl sokszor voltam második, egészen pontosan hatszor, emellett hétszer harmadik" - idézte vissza az eredményeit. Az olasz kerekes eddigi pályafutása során hat szakaszt nyert a Touron, 22-t a Girón és 20-at a Vuelta a Espanán. A pontverseny győztese Franciaországban tavaly, hazai környezetben 2004-ben, a spanyol viadalon pedig 2005-ben volt.

Motorsport:

A múlt vasárnap elhunyt Marco Simoncelli csapata, a Honda Gresini korábbi döntését megváltoztatva mégis indul a gyorsaságimotoros-vb utolsó futamán, a Valenciai Nagydíjon. A 24 éves olasz pilóta a malajziai GP-n szenvedett halálos balesetet. "Nehéz döntés volt, de hiszem, hogy Marco is ezt szerette volna" - fogalmazott Fausto Gresini csapatfőnök. "Super Sic ott lesz mindannyiunk szívében."

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr913343043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása