HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 828.

2011.11.03. 19:49 Gabbá

Lósport:

Ha Overdose jövő vasárnap jól szerepel a római versenyen, tulajdonosai télen is versenyeztethetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi,valamint a dubai nagy sprintversenyekre. Mikóczy Zoltán, a versenyló társtulajdonosa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában csütörtökön elmondta: szerinte csak akkor kerülhet szóba a téli pihenő helyetti versenyeztetés, ha Overdose "jó formában és kicsattanó kedvvel versenyez, és az égiek is velünk vannak".  A római lesz a szezon utolsó sprintfutama Európában. "Az előzőekre nem tudtuk felkészíteni Overdose-t, bár megtettünk mindent érte, de sajnos a +ló is ember+, és ilyenkor látjuk azt, hogy a szakma hazai nívótlansága, a hozzá nem értés milyen következményekkel jár" - mondta Mikóczy, aki úgy véli, a magyarországi és a világ lósportja között hatalmas szakadék van: "Annyira le vagyunk szakadva és olyan nagy a hozzá nem értés a régióban, hogy az már-már égbekiáltó". Overdose jelen pillanatban egészséges, bár a társtulajdonos szerint patabetegségéből soha nem fog teljesen felgyógyulni. "Olyan vékony a talpán a szaru, hogy szinte nem védi semmi. Olyan ez, mint ha az atlétikai világbajnokságra egy futót mezítláb kellene felkészíteni" - jelentette ki Mikóczy. A szakember azt mondta, az egyik legrangosabb verseny, az idén júniusi Royal Ascot után a pályaigazgató a negyedik helyen végzett Overdose-ról azt nyilatkozta, még nem volt példa arra, hogy egy ilyen betegség után ló visszakerüljön Group 1-es verseny élmezőnyébe.  "Máshol egy ilyen lovat már eltesznek fedezőménnek, és mindig csak az egészséges tehetségeket futtatják. Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak, mivel Overdose-hoz hasonló képességű ló ebben a régióban nincs" - fogalmazott az üzletember, aki a versenylovat tulajdonló cégben ötvenszázalékos részesedéssel bír, a többi üzletrészen az OTP, a Mol, a CIG, az Euroinvest és a Közgép osztozik. Mikóczy fizeti Overdose versenyeztetésének költségeit, igaz, az esetleges pénznyeremény is az övé lesz. A Group 3-as kategóriába tartozó római verseny összdíjazása 88 ezer, a Group 1-es hongkongié másfél millió euró. A Dubai Világkupa pedig a világ legmagasabb díjazású lóversenye. 

Atlétika:

Még nem érezheti magát olimiai indulónak Oscar Pistorius, a Dél-Afrikai Olimpiai Bizottság (SASCOG) ugyanis nem elégszik meg azzal, hogy a művégtagokkal futó sprinter idén teljesített 400 méteren a londoni szerepléshez szükséges erősebbik kvalifikációs szintet. Tubby Reddy, a SASCOG igazgatója úgy nyilatkozott csütörtökön, hogy Pistoriusnak az olimpia előtti időszakban is meg kell mutatnia, hogy jó formában van, csak akkor nevezik be. "Oscarra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a többi dél-afrikai atlétára. Azaz meg kell futnia a 45.25 mp-es A szintet közel a játékokhoz is. Ez azt jelenti, hogy az olimpia rajtjához képest nagyjából három hónapon belül" - mondta a sportvezető. A 24 éves sportoló július végén futott 45.07 mp-es eredményt kedvenc távján, amellyel - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kvalifikációs szabálya szerint - nem csupán az idei atlétikai világbajnokságra, hanem a londoni olimpiára is kvalifikálta magát.  A tegui vébén Pistorius nem okozott csalódást, a férfi 400 egyedüli dél-afrikai indulójaként elődöntőbe jutott. A négyszeres paralimpiai bajnok már a pekingi olimpián is szeretett volna indulni az épek között, a nemzetközi szövetség (IAAF) azonban nem engedélyezte ezt számára. 2008 májusában aztán a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megváltoztatta az IAAF döntését, a dél-afrikai atléta azonban nem tudott már szintidőt futni. 

Kajak-kenu:

Bár a 2011-es versenyszezon csak néhány hete ért véget a szingapúri maratoni vébével, Vajda Attila, az EDF Démász-Szeged VE olimpiai és kétszeres Világbajnoki kenusa csütörtökön elkezdte a felkészülést a 2012-es londoni olimpiára. "Mostantól csak London és az ötkarikás játékok lebegnek a szemem előtt. A harmadik olimpiámra készülök, így már több dolog is rutinszerűen zajlik majd az előttünk álló időszakban. Tudom, hogy sok mindent félre kell tennem ahhoz, hogy ismét sikeres legyek, éppen ezért is várom már az edzőtáborokat. A télen Tatán töltünk el egy kéthetes időszakot, majd 2012-ben Portugáliában kétszer négyhetes edzőtáborban veszek részt edzőmmel, Vécsi Viktorral" - mondta sajtótájékoztatóján Peking egyetlen egyéni magyar aranyérmese. Kiderült az is, hogy a kajak-kenu szövetség szerdán jóváhagyta a válogatási időpontokat: május közepén, Szegeden rendezik az első olimpiai válogatót, majd a duisburgi Világkupán és a júniusi, újabb szegedi válogatón alakul ki a londoni csapat összetétele. A júliusi, zágrábi Európa-bajnokságra már szinte a végleges ötkarikás csapat utazhat majd. "Attilának annyiban könnyebb a helyzete, mint néhány társának, hogy olimpiai címvédőként ha megnyeri az első válogatót, akkor már biztosan ő képviseli hazánkat C-1 1000 méteren" - mondta Petrovics Kálmán klubigazgató, korábbi világbajnok. "Vécsi Viktor csapatában Attila három másik kenussal, Fürdök Gáborral, Horváth Gáborral és Makai Tiborral dolgozik majd Szegeden, ehhez egyesületünk minden szakmai segítséget megad. Az EDF Démász-Szeged VE a harmadik olimpiára készülhet úgy, hogy aranyesélyes versenyző képviselheti, és vállaltuk, hogy szállítjuk is a tőlünk elvárható eredményeket" - tette hozzá. Vécsi Viktor, Vajda trénere elmondta: már körvonalazódik a nyárig tartó edzésterv, amelybe sok újdonságot nem csempésznek, a már kitaposott úton haladnak majd végig. "Persze lesz idő egy kis pihenésre is, de a július 27-én rajtoló ötkarikás játékokig most már folyamatos munkát végzünk" - fogalmazott a szakember. 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr683351341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása