HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 836.

2011.11.11. 22:52 Gabbá

Úszás:

Kettesével gyűjtötték az egyéni bajnoki címeket az úszóválogatott erősségei a százhalombattai rövidpályás országos bajnokság pénteki nyitónapján: a férfiaknál Gyurta Dániel és Cseh László, míg a nőknél Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn duplázott. A versenyzők kivétel nélkül jobb időket értek el, mint tavaly ugyanilyenkor, ami jó hír a decemberi rövidpályás Európa-bajnokság előtt. A legfeltűnőbb különbséget Gyurta Dánielnél regisztrálhatták: a világklasszis mellúszó már 50-en is remekelt (öt tizeddel volt jobb, mint 2010-ben), fő számában, 200-on pedig 1.6 másodperccel múlta felül egy éve elért győztes idejét. "Mi tagadás, tényleg úgy érzem, hogy jól megy, legalábbis most úgy tűnik" - mondta a világ- és Európa-bajnok. "A tavalyi időmhöz képest jelentős a javulás, de úgy gondolom, igazán az a beszédes, hogy egyetlen századdal maradtam csak el a 2009-es időmtől, amit szuperdresszben úsztam." Cseh László is hasonlót alakított, ő is fél másodperccel volt gyorsabb 200 vegyesen, akárcsak Verrasztó Evelyn, míg Bernek Péter több mint egy másodpercet javult tavalyi önmagához képest 100 háton. Cseh még 400 gyorson is bajnokként zárt, plusz a vegyesváltóban is begyűjtött egy aranyat, azaz elégedett lehetett: "A vegyesen elért eredményről csak annyit, hogy nem igazán fogtam meg a számot, tartalékoltam, mivel tudtam, hogy még van a négyszáz gyors és a kétszáz mell is utána. Inkább az összkép tetszik, mert tavaly, egy ilyen nap után daruval kellett volna kihúzni a vízből, most meg egyáltalán nem érzem azt, hogy fáradt lennék." A nőknél Verrasztó Evelyn száz gyorson is remekelt, és Cseh-hez hasonlóan szerzett egy váltóaranyat is: "Egy napja érkeztünk meg az amerikai edzőtáborból, ez tényleg nem annyira rossz, hiszen ebéd után majdnem bekómáztunk Jakabos Zsuval a visszaállás nehézségei miatt. Hogy ennyivel jobb az időeredményem, az jó hír, de azt kell mondanom, a saját mércémmel mérve még mindig nem vagyok elégedett az úszásommal." Kiss László szövetségi kapitány az első nap született négy korosztályos csúcsot emelte ki, továbbá azt, hogy "a menők kifejezetten jól teljesítettek, Cseh Laci és Gyurta Dani, továbbá Jakabos Zsuzsi és Verrasztó Evelyn produkciója nagyszerű volt, és ez igencsak reményt keltő az egy hónap múlva esedékes Európa-bajnokság előtt." Kis Gergőt betegsége miatt jobbnak látta hazaküldeni Kausz István, a válogatott orvosa. 

Atlétika:

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség változtatott augusztusi álláspontján, s úgy döntött világcsúcs marad a jövőben is a brit Paula Radcliffe 2:15:25 órás maratoni eredménye. Az IAAF augusztusban, a tegui szabadtéri világbajnokság helyszínén fogadott el egy olyan határozatot, mely szerint a jövő évtől csak a tisztán női versenyeken elért eredményeket lehet majd világcsúcsként hitelesíteni, s a koedukált viadalokon elért idők csupán a világ legjobb eredményei címet viselhetik. A határozat elfogadása általános felháborodást váltott ki a hosszútávfutók között, s az öt legnagyobb maratonfutó-versenyt tömörítő szervezet, a WMM, valamint a 300 nemzetközi viadalt képviselő AIMS együtt tiltakozott a nemzetközi szövetségnél. Azt javasolták, hogy két világcsúcsot tartsanak nyilván: egyet a koedukált versenyeken, a másikat pedig a csak nők részvételével rendezett viadalokon elért eredmények figyelembe vételével. "Senki nem veszi el Paula rekordját" - nyilatkozta Helmut Digel, az IAAF tanácsának tagja. Mindehhez hozzátette, hogy januártól új szabályozás lesz, ám pontos részleteket még nem tudott elárulni. Szakértők arra számítanak, hogy a WMM és AIMS által javasolt rendszer lép majd életbe. Radcliffe 2:15:25 órás csúcsáról sokat elárul, hogy minden idők második legjobb női eredménye csaknem két perccel marad el tőle, s a 2:17:18 órás időt is a brit hosszútávfutó érte el. Minden idők második leggyorsabb női maratonistájának az orosz Lilija Sobuhova számít, aki októberben 2:18:20 óra alatt futotta le a klasszikus távot.

Labdarúgás:

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) júniusban három évre kizárta a Győri ETO labdarúgócsapatát az európai kupasorozatokból, mert álláspontja szerint a csapat egy tartozás miatt nem szerepelhetett volna tavaly az Európa Ligában. A Kisalföld úgy tudja, a fellebezési tárgyalásra november 29-én kerül sor. A magyar klubot azért büntette meg júniusban az UEFA fegyelmi bizottsága, mert megállapítása szerint az észt Jarmo Ahjupera átigazolásánál a 2009. december 31-ével lejárt tartozási kötelezettségének nem tett eleget. Emiatt három évre kizárták az együttest a nemzetközi kupákból. A győriek ugyanakkor úgy vélekednek, a magyar számviteli törvény alapján helyesen jártak el, mert addig nem fizethettek, amíg a játékos eredeti klubja nem állított ki számlát az összegről. Az ügyben a magyar szövetség (MLSZ) is érintett, mert az UEFA-döntés értelmében nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, ezért százezer euróra büntette az MLSZ-t, azonban az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette. Klement Tibor, az ETO ügyvezetője szerint, ha másodfokon számukra elfogadhatatlan döntés születne, tehát az eltiltás érvényben maradna, akkor a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak, amelynek végső ítéletét meg kell hoznia a tavaszi bajnoki idény végéig.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr923371764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása