HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 838.

2011.11.13. 19:57 Gabbá

Úszás:

Szezonjának első nagymedencés versenyén máris kirobbanó formában van Michael Phelps, az amerikaiak 14-szeres olimpiai bajnok úszója. A 26 éves sztár hazájában, a Grand Prix-sorozat első, minneapolisi állomásán 1:56,12 perces idővel nyerte meg szombaton a specialitásának számító 200 m pillangót, ilyen eredményt pedig utoljára 2006-ban ért el ebben az időszakban. Emellett 53,71 mp-cel 100 m háton is a legjobbnak bizonyult. "Jó úton haladok a londoni olimpia felé, az elmúlt három-négy hétben sok minden változott" - értékelt Phelps, aki pénteken 200 m gyorson (1:46,88 p) és 100 m pillangón (52,26 mp) sem talált legyőzőre. 

A tokiói rövidpályás Világkupa-döntőben sem alkotott maradandót Ian Thorpe, az ausztrálok ötszörös olimpiai bajnok úszója. Az öt év kihagyás után nemrég visszatért fenomén csak 53,59 mp-cel ért célba 100 m pillangón, ezzel a 26. helyen zárt. Egy hete, Szingapúrban hetedik lett 100 m vegyesen és tizenegyedikként végzett 100 m pillangón. "Elégedett vagyok azzal, ahol tartok" - szögezte le a tizenegyszeres világbajnok, aki a februári bejelentése óta tíz kilót adott le. Korábban együtt dolgozott Thorpe-pal Dave Salo, Hosszú Katinka jelenlegi amerikai edzője, aki elmondta, hogy szerinte akár a dobogóra is állhat majd az ausztrál a londoni olimpián. "Ha összeszedi magát, akkor szerintem éremesélyes lehet 200 gyorson" - nyilatkozta Salo. A japán fővárosban a férfiaknál a dél-afrikai Chad Le Clos, a nőknél pedig a svéd Therese Alshammar szerezte meg az összetett Vk-elsőséget, illetve az azzal járó 100 ezer dollárt. 

Lósport:

Overdose megnyerte vasárnap a római Premio Carlo e Francesco Aloisi elnevezésű Group III-as futamot. A magyar ló pályafutása 16. sikerét aratta. A magyar ló - Frankie Dettorival a nyergében - fél hosszal előzte meg a második Dagda Mort, s ezzel pályafutása 16. sikerét aratta. A júniusi Royal Ascoton, a King's Stand Stakes futamon elért negyedik helye óta ez volt Overdose első versenye, s most először ült a nyergében a világ legjobb zsokéjának tartott olasz Dettori. A 12 lovat felvonultató mezőnyben Overdose és Dagda Mor már az 1200 méteres táv első felében elhúzott a többiektől, s végig óriási csatát vívott egymással. Dettori végig ostor használata nélkül lovagolta a magyar mént, mely remekül bírta erővel a hajrát is, visszaverte riválisa támadásait, s egyértelmű, tiszta győzelmet aratott a 88 ezer euró összdíjazású futamon. A Pannoniaoverdose.hu kiemelte, hogy Dettori szerint a "ló a versenyt nagyobb előnnyel is megnyerhette volna, de a taktika szerint annyit kért tőle, amennyi a biztos győzelemhez kellett." A piros-fehér-zöld dzsekiben hajtó sztárzsoké örült, hogy Overdose-zal mehetett, s annak is, hogy pályafutása során először tudott nyerni ezen a futamon, melyen a magyar ló 2008 másodszor győzött. Overdose 1:08.40 perces győztes eredménye mindössze egy másodperccel maradt el a pályacsúcstól. Ez különösen annak fényében nevezhető nagy teljesítménynek, hogy Dettori elmondása szerint "csak 75 százalékot kért a lótól". Overdose legutóbb a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, s kiváló futással a negyedik helyen ért célba. A tavaly augusztusig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, mellyel veszélybe került karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni. Tavaly augusztusban ugyan csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, majd idei hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban is, a Royal Ascoton bizonyította egyedülálló tehetségét. Most így megint viszonylag hosszú kihagyás után futott ismét, és sikere után az is elképzelhető, hogy tulajdonosai télen is versenyeztetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi, valamint a dubaji nagy sprintversenyekre.

Súlyemelés:

Nagy Péter 415 kilós összteljesítménnyel nyolcadik lett a férfiak plusz 105 kilós versenyében a franciaországi olimpiai kvalifikációs súlyemelő-világbajnokság vasárnapi zárónapján. A 25 éves szegedi, aki idén Universiade-győztes lett, négy kiváló gyakorlattal, élete eddigi legjobbjával érdemelte ki a dicséretes helyezést. A magyar versenyző szakításban a 186 után a 192-vel, lökésben a 215-öt követően pedig a 223 kilóval is elbánt, s bár a befejező harmadik fogások már nem sikerültek, így is nagyszerűen helytállt, a fogásnemi vetélkedésben az ötödik, illetve a tizedik pozíciót kiérdemelve. A vb-aranyat az irániak jelenlegi legerősebbje, az összetettben 464 kilóig jutott Behdad Salimikordasiabi szerezte meg úgy, hogy az első fogásnemben 214 kg-mal elvette a kétszeres olimpiai bajnok honfitárstól, Hossein Rezazadehtől a világrekordot, amelyet a nagy előd 213-mal tartott. 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr623375176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása