HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 841.

2011.11.16. 17:43 Gabbá

Kézilabda:

Konkoly Csaba távozik a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának éléről. Az elnökség szerint "más típusú szakmai irányításra van szükség" a kitűzött célok eléréséhez. A szakember négy év alatt négy bajnoki címet és négy MK-t nyert csapatával, amit idén csoportgyőztesként vezetett a BL-ben a nyolc közé. A klub szerdai közleménye szerint az elnökség a 2007 augusztusában kinevezett vezetőedzővel történt egyeztetés után döntött a menesztéséről. Az egyesület honlapján megjelent indoklás szerint a döntés hátterében az áll, hogy az elnökségnek minden körülmények között meg kell teremtenie a csapat győzelmének feltételeit a hazai bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában. Az eddigi mérkőzések tapasztalatai alapján a vezetés úgy látja, hogy e cél elérésére a csapatnak nagyobb esélye van egy más típusú szakmai irányítással. Az ETO megkezdte az egyeztetéseket a lehetséges új edzőkkel, az új szakember beiktatásáig Danyi Gábor pályaedző irányítja az edzéseket. A Konkoly Csabával való további együttműködés formájáról a klub egyeztetést folytat. "Az idei szezonban győzelmi elvárásokkal szeretnénk végig menetelni az itthoni és külföldi megmérettetéseken egyaránt, ehhez a legjobb csapatot és a legjobb stábot kell felépítenünk. Konkoly Csabával az elmúlt években az Audi ETO a legnagyobb sikereit érte el a Bajnokok Ligájában, ezért szakmai tudására, tapasztalatára a továbbiakban is számítunk a jövő zálogát jelentő utánpótlás felkészítésben" - idézte a győri honlap Kelecsényi Ernőt, a Győri Audi ETO elnökét. Konkoly Csaba irányításával a Győr a hazai mezőnyben egyeduralkodó volt, 2007 óta négy bajnoki címet és négy MK-győzelmet gyűjtött be. A Bajnokok Ligájában 2009-ben a döntőig jutottak a győriek, 2008-ban, 2010-ben és tavaly is a négy közé jutottak. Az ETO a BL idei sorozatában csoportgyőztesként jutott be a nyolc közé, a középdöntőben a csoportjában a norvég Larvik, a dán Midtjylland és a spanyol Itxako lesz az ellenfele.

 

Közös megegyezéssel bontottak szerződést a győri nőikézilabda-csapat edzőjével, aki az okok elemzése helyett a folytatásra összpontosít. A Győri Audi ETO kispadjáról szerdán délben négy év után menesztett Konkoly Csaba  elmondta, teljesen váratlanul érte az elnökségi döntés. "Délelőtt még megtartottam az edzést, utána hívtak be az elnökséghez, és ott szembesültem a helyzettel."  A szakember azt is elmondta, hogy közös megegyezéssel bontották fel a szerződését. "Bizonyos szempontból megindokolták a lépést, de az okáról inkább az elnökséget kérdezzék" - fogalmazott Konkoly. "Nem az én feladatom a szakmai megítélés, de a BL-ben az első lépcsőfokot teljesítettük, ráadásul első helyen jutottunk tovább. Úgy fogadom a döntést, hogy próbálok a most zajló tárgyalásokra összpontosítani, amelyeken kiderül, hogy a következő időszakban milyen keretek között dolgozom tovább a klubnál."

Kerékpározás:

A 2007-es Tour de France-on doppingvétség miatt visszaléptetett Michael Rasmussen elárulta, azért hazudott a hollétéről, hogy a feleségét félrevezesse. Rasmussen 2007-ben vezette az összetettet a Tour de France-on, amikor csapata, a Rabobank visszaléptette, mert a dán versenyző júniusban nem jelent meg több doppingvizsgálaton. Rasmussen az esetet megelőzően többször is figyelmeztetést kapott a nemzetközi szövetségtől (UCI) és a dán doppingellenes ügynökségtől (ADD), hogy a véletlenszerű ellenőrzéseket nem segíti elő, ugyanis nem közli előre három hónappal, hol fog tartózkodni. A Rabobank el is bocsátotta Rasmussent, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a versenyző nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy hol tartózkodott a Tourt megelőzően, illetve nem ott volt, ahol a kitöltött papírok szerint lennie kellett volna. A kétéves eltiltással sújtott Rasmussen saját állítása szerint felesége hazájában, Mexikóban volt, de az olasz RAI TV kommentátora látta őt Olaszországban. 2007 novemberében Rasmussen elismerte, hogy hazudott, és mégsem Mexikóban volt júniusban, most pedig elárulta, azért hazudott, mert nem akarta, hogy felesége megtudja, hol tartózkodik. "Olaszországban voltam, de nem a saját házamban laktam" - nyilatkozta a dán bringás, akinek a Garda-tónál van háza, de az előbbi mondata alapján, és mert félrevezette a feleségét, valószínűleg egy másik nőnél töltötte az idejét. Erre a kapcsolatra és a Tour-botrányra majdnem ráment a házassága, azt mondja, fia, Milo miatt kezdték újra a feleségével. Visszatérése óta Rasmussen a Christina Watches-Onfone csapatnál versenyez, amely pár év múlva szeretne a legkomolyabb csapatok közé kerülni.

Úszás:

 

Technikailag jobb úszónak tartja magát ma az ötszörös olimpiai bajnok Ian Thorpe annál, mint amilyen sikerei csúcsán, bő fél évtizeddel ezelőtt volt. Az ausztrál gyorsúszás-specialista ötesztendei kihagyás után a közelmúltban tért vissza azzal a céllal, hogy kijusson a jövő nyári londoni játékokra. A 29 éves, korábban 13 egyéni világcsúcsot is elért 11-szeres világbajnok Thorpe szöuli sajtótájékoztatóján elmondta, egyáltalán nem izgatja, hogy az újrakezdést követő eddigi versenyein - a rövidpályás Világkupa-sorozat szingapúri, pekingi és tokiói állomásain - korántsem nyújtott emlékezeteset, és rendre a vert mezőnyben végzett. "Egyáltalán nem vagyok elégedetlen" - jelentette ki Thorpe. "Számítottam rá ugyanis, hogy az első megméretéseken még nem leszek kellőképpen gyors. Ez természetes ekkora kihagyás után. Úgy látom, a felkészülésem a lehető legnagyobb rendben halad, tudom, mi az, amiben még javulnom kell. Az biztos, hogy a technikám jobb, mint annak idején volt."

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr293387693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása