HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 859.

2011.12.04. 19:16 Gabbá

Úszás:

Molnár Ákos a száz mell után kétszázon is a második helyen végzett az eindhoveni nemzetközi úszóviadalon. A magyar versenyző, aki pénteken 1:01.47 mp-cel érdemelt ki ezüstérmet a rövidebbik távon, szombaton 2:12.89-cel csapott a célba. Csak a 2:10.40-nel végző brit Michael Jamieson volt gyorsabb nála. A harmadik helyen - csakúgy, mint egy nappal korábban - a holland Lennart Stekelenburg zárt, ezúttal 2:13.08 perces eredménnyel. 

Labdarúgás:

Ötvenhét éves korában vasárnap elhunyt Sócrates, a brazilok korábbi klasszis futbalistája. A 63-szoros válogatott labdarúgó halálát egy bélgyulladásból kialakult fertőzés okozta - közölte az őt kezelő Sao Pauló-i Albert Einstein Klinika. Sócrates - aki az 1982-es spanyolországi, valamint az 1986-os mexikói világbajnokságon csapatkapitánya volt a dél-amerikai együttesnek - néhány hónapon belül harmadszor került kórházba. Csakúgy, mint most, augusztusban és szeptemberben is az intenzív osztályon ápolták, akkor a túlzott alkoholfogyasztás következményeként fellépett gyomorvérzéssel kezelték. Az orvosi tanulmányai miatt Doktornak is becézett, támadó középpályás Sócrates az 1980-as évek egyik legnagyobb futballsztárja volt Brazíliában. Hazájában a Botafogo, a Flamengo és a Corinthians csapataiban játszott, utóbbiban 297 mérkőzésen 172 gólt szerzett. Európában egy idényt (1984/85) húzott le, az olasz Fiorentina színeiben. Akkoriban a dpa német hírügynökség interjút készített vele, a beszélgetés során hatalmas mennyiségű sört fogyasztott el, és szinte szünet nélkül cigarettázott. Arra a kérdésre, hogy egy sportoló számára ez megengedhető-e, annyit válaszolt: "Én nem sportoló vagyok, hanem egy futballművész."  Sócrates - teljes nevén Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira - hat gyermek édesapja volt. Visszavonulása után aktívan politizált, cikkeket írt újságoknak és magazinoknak, valamint szakkommentátori munkát is végzett a brazil televízióban. Halálhíre mély szomorúsággal töltötte el volt klubját, a  Corinthianst, amelynek nagy esélye van arra, hogy vasárnap megnyerje a brazil bajnokságot. "Köszönjük a szép gólokat, a zseniális passzokat, a bajnoki futballt, amelyet csak Sócrates tudott. Köszönjük, Doktor!" - írta az egyesület honlapja. A brazil szövetség (CFB) bejelentése szerint az elhunytat már vasárnap, helyi idő szerint 17 órakor örök nyugalomra helyezik a Sao Paulótól 320 km-re északnyugatra fekvő Ribeirao Pretóban (Brazíliában 24 órán belül el kell temetni a halottakat). A CFB úgy fogalmazott: Sócrates a brazil válogatott történetének egyik legbriliánsabb játékosa volt. A szövetség döntése értelmében a 17 órakor kezdődő utolsó bajnoki forduló minden mérkőzése előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek rá a csapatok. 

Kosárlabda:

A címvédő Sopron magabiztos győzelmet aratott a legutóbb döntős Pécs vendégeként a női kosárlabda NB I vasárnapi rangadóján. Az Euroligában is érdekelt soproniak ezzel - a mezőnyben egyedüliként - továbbra is veretlenek a bajnokságban.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr43437217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása