HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 862.

2011.12.07. 17:47 Gabbá

Vitorlázás:

a harmadik futamban két osztályban is született számottevő magyar eredmény a Perthben zajló olimpiai kvalifikációs vitorlás világbajnokságon. A hazai szövetség beszámolója szerint a vihar miatti keddi szünnapot követően a szerdai első vízre szállás alkalmával a Finn Dingiben érdekelt Pál Gaszton és a női szörfben szereplő Detre Diána vitorlázott a magyarok közül a legjobban, kilencedik, illetve 13. helyezést elérve. Előbbi hajóosztályban Beliczay Márton 24., Hirschler Richárd 31., míg utóbbiban Cholnoky Sára 26. lett. Laser Radiálban Héjj Viktória 51. helyet tett hozzá eddigi teljesítményéhez. Összetettben - a vb honlapja szerint - Detre 41., Pál 44., Beliczay 55., Cholnoky 57., Hirschler 70., Héjj pedig 102. Női szörfben 20, Finn Dingiben 18, Laser Radiálban 29 kvótát osztanak a londoni játékokra. Vitorlázásban mindössze két olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, az idei és a jövő évi világbajnokságot. A részvételi helyek 75 százalékát ebben az évben, a többit jövőre lehet megszerezni. 

Dopping:

 

A Brit Olimpiai Bizottságot (BOA) nem lehetne elmarasztalni azért, mert a doppingoláson ért brit versenyzőket örökre eltiltja az olimpiától - jelentette ki szerdán Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke, a jogi testület vezetője.  BOA és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) annak nyomán keveredett vitába, hogy a montreali székhelyű szervezet úgy foglalt állást: a BOA-nak a doppingolással szembeni eljárást tartalmazó és 1992 óta érvényben lévő szabályzata - egyedüliként a nemzeti olimpiai bizottságok hasonló dokumentumai közül - nem illeszkedik a WADA kódexéhez, nincs összhangban a WADA irányelveivel és a NOB chartájával, mivel duplán bünteti a vétkeseket. Az ügynökség közvetlenül a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) október 6-i döntése után kérte a BOA-t, hogy bírálja felül a szabályzat vitatott rendelkezését: a CAS ugyanis érvénytelennek nyilvánította a NOB úgynevezett hat hónapos olimpiai szabályát, mely a doppingvétség miatt ennél hosszabb időre eltiltott sportolókat kizárta a következő játékokról. "Senki nem szankcionálhatja a nemzeti olimpiai bizottságokat, amelyek saját hatáskörükön belül megpróbálnak a lehető leghatékonyabban fellépni a doppingellenes harcban" - jelentette ki Bach a NOB végrehajtó bizottsági ülésén. Hozzátette: nem fair álláspont, hogy a WADA szerint a BOA-szabályzat nincs összhangban az elvekkel, már csak azért sem, mert a nemzeti olimpiai bizottságoknak szabadságot kellene kapniuk arra vonatkozóan, hogy maguk döntsenek. Colin Moynihan, a BOA elnöke korábban nyomatékosan hangsúlyozta: fenntartják a saját szabályukat, melyet a brit sportolók többségének támogatásával hoztak, és nem engednek beleszólást a válogatási elvbe. A Brit Olimpiai Bizottság szerint joguk van eldönteni, kik kaphatnak olimpiai szereplési jogot, ugyanakkor közleményükben jelezték: vizsgálják, a WADA miért jutott arra a következtetésre, hogy a brit szabály nincs összhangban a WADA-kódexszel. A BOA az ügyet a CAS elé viszi. 

Olimpia:

 

A japán parlament támogatja, hogy az ország - tokiói központtal - pályázzon a 2020-as nyári olimpia rendezésére. Kedden az alsó ház (a Képviselőház), szerdán pedig a felső ház (Tanácsosok Háza) mondott igent a kandidálási szándékra. Az 1964-ben már egyszer rendező Tokió - amely a 2016-os játékokért folyó versengésben alulmaradt Rio de Janeiróval szemben - mellett Doha, Isztambul, Madrid és Róma jelentkezik a kilenc év múlva sorra kerülő olimpiára. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2013-ban dönt a helyszínről. A Japán Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy ha Tokió elnyeri a rendezés jogát, akkor a március 11-i földrengés, szökőár és nukleáris baleset sújtotta térségben is tarthatnak ötkarikás eseményeket - így szimbolizálva, hogy az ország talpra állt a súlyos, több tízezer áldozatot követelő katasztrófa után. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr223446192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása