HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 868.

2011.12.13. 17:59 Gabbá

Kerékpározás:

A Saxo Bank országútikerékpáros-csapata egy hetet Izraelben edzőtáborozott, ahol több fakultatív programon is részt vettek a versenyzők. A háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contador több csapattársával együtt ejtőernyős tandemugrásra is vállalkozott. Több mint 3600 méter magasból ugrottak ki, az egyperces szabadesés során elérték a 200 km/h-s sebességet is.

Ökölvívás:

A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) belső vizsgálata szerint teljesen megalapozatlan a BBC egyik szeptemberi riportjának azon állítása, hogy az AIBA-nak két garantált londoni olimpiai aranyéremért cserében nyújtott támogatást egy azeri befektető. A televíziós csatorna néhány nappal az Azerbajdzsán fővárosában rendezett idei olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt adta le azon leleplezőnek szánt riportját, melyből az derült ki, hogy egy személy az AIBA égisze alatt futó félprofi World Series Boxing-ligát "támogatta meg" kilencmillió dollárral azeri ötkarikás sikerekért. Vu Csing Kuo, az AIBA elnöke már a riport megjelenése után abszurdnak, valótlannak és nevetségesnek nevezte az állítást, de megígérte, hogy vizsgálatot indít. Az erre a célra felállított bizottság hétfőn zárta le a munkát, és ez alapján a legfontosabb megállapítása, hogy "alap nélküli és mindenféle bizonyítékot nélkülöző" vádak hangzottak el a BBC anyagában.A BBC az AIBA mostani megállapításaira reagálva jelezte, hogy továbbra is fenntartja saját tényfeltáró riportjában elhangzottakat, s együttműködik a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal az ügy további vizsgálatában.

Dopping:

A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult a Brit Olimpiai Bizottság (BOA), hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA) szemben megvédje az örökös olimpiai eltiltásra vonatkozó szabályát. A BOA és a WADA amiatt keveredett vitába, hogy a montreali székhelyű szervezet úgy foglalt állást: a BOA-nak a doppingolással szembeni eljárást tartalmazó és 1992 óta érvényben lévő szabályzata, miszerint a doppingoláson ért brit versenyzőket örökre eltiltja az olimpiától - egyedüliként a nemzeti olimpiai bizottságok hasonló dokumentumai közül -, nem illeszkedik a WADA kódexéhez, nincs összhangban a WADA irányelveivel és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) chartájával, mivel duplán bünteti a vétkeseket. A britek bejelentették azt is, hogy a WADA-val együtt a CAS-t tartják a legmegfelelőbb fórumnak a vita lezárására, és bíznak benne, hogy legkésőbb 2012 áprilisáig döntés születik az ügyben. A CAS október 6-án egy korábbi beadvánnyal kapcsolatban érvénytelennek nyilvánította az úgynevezett hat hónapos olimpiai szabályt, ami azt jelenti, hogy a doppingvétség miatt ennél hosszabb időre eltiltott sportolókat nem lehet kizárni a következő játékokról. A doppingellenes ügynökség közvetlenül ez után kérte a BOA-t, hogy bírálja felül saját szabályzata vitatott rendelkezését. Colin Moynihan, a BOA elnöke időközben nyomatékosan hangsúlyozta: fenntartják a saját szabályukat, melyet a brit sportolók többségének támogatásával hoztak, és nem engednek beleszólást a válogatási elvükbe. A Brit Olimpiai Bizottság szerint joguk van eldönteni, kik kaphatnak olimpiai szereplési jogot. Thomas Bach, a NOB alelnöke, a jogi testület vezetője egy hete úgy foglalt állást, hogy véleménye szerint a BOA-t nem lehet elmarasztalni, mert saját hatáskörén belül a lehető leghatékonyabban kíván fellépni a doppingellenes harcban. A NOB végrehajtó bizottsága által 2008 júniusában elfogadott, utóbb érvénytelenített hat hónapos szabálynak vannak magyar érintettjei is. A birkózó világbajnok Kiss Balázsnak március 18-án járt le egyéves eltiltása, melyet doppingvétség miatt kapott. Az Eb-bronzérmes cselgáncsozó Ungvári Attilát idén júniusban két évre tiltotta el a sportág nemzetközi szövetsége, mert szervezetében tiltott szert találtak. Szepesi Nikolett Európa-bajnoki bronzérmes hátúszó azért hagyta abba másodszor is - idén januárban - az úszást, mert első visszavonulását követően nem jelezte visszatérését, s emiatt egyéves eltiltást kapott. A Magyar Olimpiai Bizottság érvényben lévő doppingszabályzata azt mondja ki, hogy az a személy, aki olimpián követ el doppingvétséget, soha többé nem indulhat sem nyári, sem téli játékokon.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr603460953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása