HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 882.

2011.12.27. 17:26 Gabbá

Atlétika:

Hat hónapig nem versenyezhet a portugálok Európa-bajnoki bronzérmes futója, Sara Moreira, mivel doppingolt. Az 5000 méter tavalyi Eb-harmadikját, az idei, kínai Universiade ezüstérmesét hazája atlétikai szövetsége tiltotta el. Az enyhének mondható fegyelmi ítélet magyarázata az, hogy a 26 éves sportolónő vizeletmintájában a doppinglistás szerek közül a kevésbé szigorú megítélés alá eső stimuláns, a methylhexanamin nyomait mutatták ki.  

 Úszás:

Minden korábbinál többen vettek részt hétfőn Prágában az Alfred Nikodem Emlékúszásban a Moldva ( Vitava) folyó jéghideg vizében. New Yorkban egy "jegesmedveklub" felhívására félszázan fürödtek az Atlanti-óceánban. A Prágában, a Nemzeti Színház közelében immár 65. alkalommal megrendezett úszóversenyen 223-an indultak, köztük 63 nő. A legidősebb egy 81 éves asszony volt, a legfiatalabb úszók pedig tízéves gyerekek voltak. A sok résztvevő talán annak köszönhető, hogy nem volt túlzottan hideg Prágában, a levegő és a víz hőmérséklete is 5-6 fok körül alakult. A 750 méteres távon Eliska Novotna érkezett célba elsőként, őt Petr Tomasek követte. Az emlékverseny résztvevőit a legcudarabb időjárás 1946-ban sújtotta, amikor mínusz 25 fokra süllyedt a levegő hőmérséklete. A folyó jegét fejszékkel törték fel, de olyan hideg volt, hogy a víz újra és újra megfagyott, lehetetlen volt úszni a folyóban. Az idei verseny résztvevőit és közönségét Alexander Shonert hegedűvirtuóz szórakoztatta Bedrich Smetana Vltava (Moldva) című szimfonikus költeményének előadásával, majd ő is a vízbe vetette magát. A téli úszóversenyt azért szentelik Alfred Nikodem (1864-1949) emlékének, mert 1923-ban ő szervezte meg az első karácsonyi úszást a Moldva folyón Prágában. New Yorkban karácsony első napján ötvenen mártóztak meg az Atlanti-óceán ugyancsak 5 Celsius-fokos vizében Coney Island strandján a Jegesmedveklub felhívására, miközben egy gitározó Mikulás dalokat adott elő nekik. A klub szilveszterre is tervez jeges fürdőzést, akkorra 300 résztvevőre számítanak. 

Olimpia:

A térségben állandó veszélyt jelentő lavinák ellen több tucat speciális szerkezet épül a 2014-es szocsi téli olimpiára.  Az alpesisízőknek az orosz város környéki hegyekben, a Krasznaja Poljana lejtőin lebonyolítandó viadalait úgy akarják megóvni a hógörgetegek jelentette veszélytől, hogy különleges lavinaelhárító szerkezeteket helyeznek ki a legkritikusabbnak ítélt versenyszínhelyekre, így mindenekelőtt oda, ahol a női és férfi lesiklást rendezik majd meg. Eddig 34 ilyen szerkezetet állítottak munkába a Roza Hutor téli üdülőközpont térségében, ahol jövő év februárjában Oroszország első ízben ad majd otthont alpesisí Világkupának, amelyet afféle tesztnek is szánnak. Tavaly februárban a téli ötkarikás játékok szervezői az akkori Európa Kupa keretében megtartott viadaloknál több száz méterrel kénytelenek voltak lerövidíteni a pályát, és lejjebb hozni a rajthelyet az errefelé, a Kaukázus Fekete-tenger környéki hegyvidékén amúgy állandó jellegű lavinaveszély miatt. 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr453499337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása