HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 894.

2012.01.08. 17:55 Gabbá

Kerékpározás:

135 kiló mézet kapott Alberto Contador, a háromszoros Tour de France-győztes országúti kerékpáros egy spanyol agrárkereskedelmi cégtől. A bringás szokatlan támogatását sajátos matematikával állították össze: az összmérlegbe a saját (64 kilós) testsúlyán kívül a három legnagyobb kerékpáros körversenyen, az általa már egyébként megnyert Tour de France-on, Giro d'Italián és Vuelta a Espanán használt biciklik súlya számított bele. Hogy mennyire bizonyul majd valóban édes ajándéknak a kapott méz, e hónap második felében derül ki, amikor is Contador doppingügyében ítéletet hirdet a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). A spanyol 2010-ben lebukott a Touron, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Először felfüggesztették versenyzői engedélyét, majd hazája szövetsége felmentette, de az ítélet ellen a nemzetközi szövetség (UCI) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett a CAS-nál, amely novemberben tartott meghallgatást az ügyben. A versenyző ártatlannak vallja magát, elmondása szerint fertőzött hús miatt akadt fenn a vizsgálaton. 

Vízilabda:

Parádésan kezdett a görögországi Thetisz-kupán a magyar nőivízilabda-válogatott: 10-8-ra legyőzte a házigazdák világbajnoki címvédő együttesét. A négycsapatos torna az utolsó felkészülési állomás a hollandiai Eb előtt. A házigazdát meglepő magyarok a félidőre négygólos előnyre tettek szert, így a görögök hiába nyerték meg szűken a következő két negyedet. Merész András alakulatából kiemelkedett eredményességével a balkezes center, Bujka Barbara, aki ötször is bevette a hazaiak kapuját. A szombati nyitónap másik mérkőzésén az Európa-bajnok Oroszország szintén 10-8-ra nyert Olaszországgal szemben.  

 

Január nyolcadikán, vasárnap ünnepli 80. születésnapját Kemény Ferenc. A vízilabdaedzőnek számos világklasszis játékost, és nem utolsó sorban a férfi válogatottal három olimpiai bajnoki címet nyert Kemény Dénest köszönheti a magyar vízilabda. Centerként igazi gólvágó volt, aztán kiderült, hogy a szívbetegsége miatt nem terhelhető, így kapus lett belőle. később utánpótlásedzőként ért el nagy sikereket, több generációt felnevelt, rengeteg gyerekből faragott világklasszis vízilabdázót, jelenleg is a magyar szövetség utánpótlás-igazgatójaként dolgozik. A szókimondó, egyedi stílusáról is ismert Fecsó bá 2009-ben az [origo]-nak hosszabb interjút adott. Mesélt a gyerekkorában megtapasztalt utcai törvényekről, a háborús időkről, hogy az egyetem elvégzése után nem sokkal évekig egyedül nevelte az akkor még csak óvodás fiát, Kemény Dénest, akinek ő javasolta, hogy állatorvosnak tanuljon, ne orvosnak. Felidézte, hogy a 15 éves Faragó Tamásnak rálépett a kezére, amikor sírva ki szeretett volna mászni a medencéből, mert nem akart tovább vízilabdázni. Kásás Tamáson egyből látta - ahogy ő fogalmaztott -, hogy egy angyalarcú strici, elmondta, hogy az egyik tanítványa ellopta csapattársai karóráit, mégis ő volt az egyik kedvenc játékosa, és hogy vízilabdázói megverték a Fradi labdarúgóit egy focimeccsen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr943529147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása