HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 895.

2012.01.09. 18:30 Gabbá

Vízilabda:

A világbajnok görögök után (10-8) az Európa-bajnok oroszokat is legyőzte a magyar válogatott a Thetisz-kupáért kiírt hagyományos görögországi női vízilabda-tornán: Merész András alakulata 14-13-ra verte vasárnap esti ellenfelét. A magyar csapat ott folytatta a Tripoliszban négy együttes részvételével zajló torna második napján, ahol az elsőn abbahagyta: újabb győzelmet aratott, amely a papírforma alapján nem volt elvárható az alaposan megfiatalított együttestől. Az oroszok felett aratott győzelem azért is figyelemre méltó, mert a két nemzeti válogatott egy csoportba került a bő egy hét múlva rajtoló hollandiai Eb-n. "Természetesen örülünk a győzelemnek, de messzemenő következtetést azért nem szabad levonni belőle, hiszen ők is az Európa-bajnoki felkészülési szakaszban járnak" - értékelt a helyszínről Merész András az MTI-nek. "Mindenesetre úgy gondolom, hogy az aktuális Európa-bajnok legyőzése jó antré a hollandiai kontinensviadal előtt." 

Az első helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a négy csapatos görögországi Thetisz-kupán úgy, hogy minden ellenfelét legyőzte: hétfői zárónapon Olaszországot verte 11-6-ra Merész András együttese. A magyarok a szombati nyitónapon a házigazda, világbajnoki címvédő görögöknél 10-8-ra, vasárnap az aktuális Európa-bajnok oroszoknál pedig 14-13-ra bizonyultak jobbnak. A tornagyőzelem azért is fontos, mert a jövő héten kezdődik az Eb a hollandiai Eindhovenben, ahol mind a négy Thetisz-kupa-résztvevő indul. Magyarország Oroszországgal, Hollandiával és Nagy-Britanniával az A csoportban kapott helyet, míg Görögország és Olaszország Spanyolországgal és Németországgal alkotja a B csoportot. 

2012 London:

Kétszáz nap múlva, július 27-én kezdődik el hivatalosan a londoni olimpia, amelyre a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) összesítése alapján mostanáig 83 magyar sportoló szerzett indulási jogot. A brit főváros 1908 és 1948 után harmadszor rendez nyári játékokat. Az előzőeken a magyarok sikeresen szerepeltek: előbb három arannyal, négy ezüsttel és két bronzzal tértek haza, majd tíz első, öt második és 13 harmadik helyezést gyűjtöttek be. 1908-ban először fordult elő, hogy a magyarok három számban győztek, míg az 1948-as olimpia az abszolút sorrendben is a legeredményesebbek közé tartozik. Az idei nyári játékokra utazó magyar csapat létszámát jelentősen befolyásolja, hogy a női vízilabdázóknak, illetve a férfi kézilabdázóknak sikerül-e indulási jogot szerezniük. Ez tavasszal eldől, addigra nagyjából az is látható lesz, hogy Borkai Zsolt MOB-elnök 120-140 főre vonatkozó várakozása mennyiben teljesül. A MOB értékelése szerint - az elmúlt évek eredményei alapján - továbbra is megvan minden esély arra, hogy a nemzetek rangsorában az első húsz között végezzen Magyarország. A hazai olimpiai testület számára fontos - amint arra a hétfői  helyzetelemzésében is utal - a doppingmentes felkészülés, illetve szereplés, ezért elrendelte, hogy az olimpiáig hátralévő időben minden kvalifikált sportolónak kötelező részt vennie legalább egy alkalommal a Magyar Antidopping Csoport (MACS) által rendezett felvilágosító előadáson. Molnár Zoltán MOB-főtitkár az elmúlt időszakban többször is hangsúlyozta a zéró tolerancia elvét. Ennek megfelelően az, aki a játékokon doppingvétséget követ el, örökre kizárja magát az olimpiai mozgalomból. A MOB fontosnak tartja a kvalifikációs eredmények tisztaságát is, ezt szem előtt tartva, rögzítette, hogy az indulási jog megszerzését követően mindenki köteles 24-48 órán belül doppingvizsgálatra jelentkezni. Az olimpiára történő kiutazást megelőzően minden csapattagnak legalább három alkalommal kell átesnie doppingvizsgálaton úgy, hogy ebből az utolsó az elutazás előtt 48 órával történik majd. A magyar olimpiai csapat nem a Heathrow, hanem a Gatwick repülőtérre érkezik a londoni olimpiára, mert a Malév, a magyar csapat szállítója csak az utóbbi repülőteret használhatja. Ott kerül sor az olimpikonok akkreditációjára - Borkai Zsolt MOB-elnök kérésére és Sebastian Coe, a szervezőbizottság (LOCOG) vezetőjének engedélyével. A kiutazást megelőzően a magyar csapat gyűlése és fogadalomtétele június 22-én lesz a Művészetek Palotájában.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr943532135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása