HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 917.

2012.01.31. 19:08 Gabbá

Síelés:

Újabb pontokat akar szerezni az alpesi sízők Világkupa-sorozatában Miklós Edit, aki a múlt pénteken 30. lett a nők kombinációs versenyszámában a svájci St. Moritzban, és ezzel a magyar alpesi síelés első Vk-pontját szerezte meg. "Örülök, hogy én lehettem az első magyar pontszerző, nagyon nagy dolognak tartom" - idézte a hazai szövetség keddi közleménye az erdélyi származású sportolót, aki tavaly január óta síel magyar színekben. "Már a két edzésen is jól mentem, éreztem, hogy most összejöhet egy jó eredmény. A lesiklásom jól sikerült, az időm sem volt rossz az első helyezetthez képest. A szlalompálya nagyon jegesnek bizonyult, ez a női versenyeken nem jellemző. Sokan kiestek, én leküzdöttem magam és - bár a szlalom nem igazán az én műfajom - az eredményem szerencsére elég volt a pontszerzéshez." A Fullsport SE 23 éves versenyzője kétéves kihagyás után szerepel újra a Vk-sorozatban, a szombaton és vasárnap, Garmisch-Partenkirchenben sorra kerülő futamokon is rajthoz áll majd. "Harminc évet kellett várni arra, hogy egy magyar versenyző pontot szerezzen a Világkupán" - mondta Kovács Barna, az alpesi sízők szövetségi kapitánya. "Edit korábban román színekben versenyzett, volt ifjúsági világbajnokságon 5. és 6. helyezett is, és már akkor is begyűjtött Vk-pontokat." Kaszó Klára, a magyar szövetség ügyvezető elnöke kiemelte, az adott feltételek mellett különösen nagy siker Miklós Edit pontszerzése. "Nagyon büszkék vagyunk Edit eredményére, különösen azért, mert - bár a szövetség mindent elkövet - egyelőre sajnos nem tudjuk azokat a feltételeket biztosítani számára, mint amelyek a világ legjobbjainak rendelkezésére állnak." 

Kajak-kenu:

rájárt a rúd Kovács Katalinra, kétszer is elesett, mindkétszer ugyanarra a kezére, veszélybe került az olimpiai szereplése is, de ma már szinte teljes értékű edzésmunkát végezhet. Az olimpiai és világbajnok kajakos először tavaly októberben, a balatoni edzőtáborban kerékpárral bukott nagyot, aminek következtében eltört a könyöke. A sérült testrész lassan gyógyult, Kovács még januárban sem tudott százszázalékosan edzeni, amikor azonban jött a következő baleset. "Január közepén egy rendezvényre voltam hivatalos, ahol egy rossz lépés következtében elbotlottam, és ráestem a korábban sérült kezemre. Ismét éles fájdalmat éreztem, és tudtam, hogy nagy a baj" - mondta a 31-szeres világbajnok Kovács Katalin. Akkor úgy érezte, nem lesz ideje és türelme még egyszer végigcsinálni a rehabilitációt, és az olimpiai szereplése is kétségessé válhat. Egy barátja unszolására azonban felkeresett egy sebészprofesszort, aki arthroscopiás műtéttel megműtötte, és kitisztította a korábbi sérülés helyét. Kovács karján jelenleg csak egy kis heg látszik, és két nappal a műtét már szinte mindenre tudta használni a kezét. Ezt elő is írták neki, hogy ha lehet, minél hamarabb erőltesse és használja. "Jelenleg a fekvenyomáson kívül szinte minden gyakorlatot meg tudok csinálni. Az erőnlétem pedig jobb, mint eddig bármikor, ezt a futásoknál és az úszásnál is érzem. Úgy gondolom, ez a második esésem is kellett ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjön a kezem és teljesen egészségesen készülhessek az olimpiai válogatóra" - mondta Kovács. 

Vízi síelés: 

Vízisí rekordot döntöttek Ausztráliában: egyetlen vízi jármű145 síelőt húzott. A kísérletbe 154 síelő vágott bele, de kilenc elszakadt a mezőnytől. Így is sikerült megdönteni a korábbi rekordot, amely 114 vízisíelős, és amelyet ugyanez a vízisíklub tartott zömmel ugyanazokkal a sportolókkal. A húzó jármű motorcsónaknak igencsak hatalmas, mivel 40 méter hosszú katamarán. Különlegesen átalakították a propellereit a rekordkísérlethez balesetmegelőzés végett, a végéhez pedig 100 méteres szélességben alumíniumsínt erősítettek, és ahhoz rögzítették a vontatóköteleket. Erre azért volt szükség, hogy ne gabalyodjanak össze. A kötelek összhossza nyolc kilométernyi volt - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr934036542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása