HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 924.

2012.02.07. 19:20 Gabbá

Kerékpározás:

Csalónak kell tekinteni Alberto Contador spanyol kerékpárost azok után, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn doppingvétség miatt kétéves eltiltással büntette és megfosztotta többek között a 2010-es Tour de France-elsőségétől - jelentette ki John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke. John Fahely úgy véli, akinek a szervezetében tiltott anyagot találnak, az egy csaló. A WADA első embere hozzátette, a CAS döntése világos és egyértelmű.  bíróság hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy bűnösnek találta Contadort, miután szervezetében klenbuterolra bukkantak a 2010-es Tour-sikere alkalmával. Ezért a CAS kétéves - idén augusztus 5-én lejáró - eltiltással büntette, és visszamenőleg minden eredményét 2010 nyaráig - például a 2010-es Tour, valamint a 2011-es Giro-győzelmét - törölte. Contador szerint szennyezett hússal került szervezetébe a doppinglistás szer.

A keddi spanyol lapok többsége értetlenül áll a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfői döntése előtt, amellyel doppingvétség miatt visszamenőlegesen két évre eltiltotta az országúti kerékpáros Alberto Contadort a versenyzéstől. A CAS egyben megfosztotta a kerekest az összes, 2010 nyara óta elért eredményétől, így a 2010-es Tour de France- és 2011-es Giro d'Italia-győzelmétől is. Spanyol sajtóvisszhang: El País: "Contador esete azt a benyomást kelti, mintha a doppingellenes harcban káosz és önkény uralkodna. Egyes szervezetek, mint a spanyol szövetség, fel akarták menteni a kerekest, mások pedig a legsúlyosabb büntetés kiszabását kérték. Eltekintve azonban ettől a jogi labirintustól, ez az ügy azt mutatja, hogy Spanyolországban nagyobb a tolerancia a doppinggal szemben, mint más országokban." El Mundo: "A Sportdöntőbíróság anélkül ítélte el Contadort, hogy tudta volna, mi történt. Minden jogi szakértő, aki elolvassa a döntést, arra a következtetésre jut, hogy Contador eltiltása teljes téboly. A CAS saját magát diszkvalifikálta ezzel az ítélettel." El Periódico de Catalunya: "Lehet, hogy Contador verziója a szennyezett steak elfogyasztásáról kalandosnak tűnik, de a bíróság indoklása sem kevésbé vakmerő. A bírák nem azért szabtak ki eltiltást Contadorra, mert meg voltak győződve arról, hogy a spanyol doppingolt, hanem azért, mert szerintük gyaníthatóan ez történt. Az ítélet aligha vezet majd a kerékpársport megtisztulásához, inkább csak zűrzavart kelt." Marca: "A nemzetközi Sportdöntőbíróság elvesztette az eszét. Contador elítélése az abszurditás csúcspontja és egy botrányos rajtaütés. Olyan alapvető jogi fogalmakat sért meg, mint az ártatlanság vélelme. A döntés minden olyan hatóságra csapást mért, amely a sport tisztán tartására törekszik."  As: "Spanyolország megint olyan országnak tűnik, amely tolerálja a doppingot. Azonban nem szabad, hogy ez az eset az egész spanyol sportot diszkvalifikálja. Spanyolországnak komoly problémái vannak a doppinggal a kerékpársportban és az atlétikában. A többi sportágra azonban nem szabad kiterjeszteni a vádaskodást."

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr464076045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása