HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 945.

2012.02.28. 21:08 Gabbá

Atlétika:

Három versenyző képviseli Magyarországot a márciusi fedett pályás atlétikai világbajnokságon. A gátfutó Baji Balázs, a súlylökő Kürthy Lajos és a sprinter - még junior korú - Nguyen Anasztázia utazik Isztambulba. Kürthy és Nguyen egyaránt győzött a február 11-én rendezett bécsi fedettpályás gálán. Előbbi 19,63 méteres eredménnyel nyert, utóbbi pedig - az általa tartott 60 méteres junior csúcsot megjavítva - 7,47 mp-s idővel lett első. Baji január 27-én, Chemnitzben 60 m gáton egyéni csúcsot, egyben vb-szintet futott (7,72 mp), majd február 4-én, Luxemburgban második volt, 7,67 mp-re javítva egyéni rekordját. A fedettpályás vb jövő péntektől vasárnapig tart. 

A korábbi világcsúcstartó Haile Gebreselassie annyira elkeseredett a számára gyengének számító tokiói szereplésén, hogy kijelentette, nagy valószínűséggel nem indul a londoni nyári olimpia maratoni számban. "Úgy tűnik, vége az olimpiai álmomnak" - fogalmazott a 10 000 m kétszeres ötkarikás aranyérmese, aki a japán fővárosban 2:04 órán belüli idővel szeretett volna célba érni, ám végül 2:08:17-tel csak a negyedik lett. A viadalt a kenyai Michael Kipyego (2:07:37 ó) nyerte meg. Az etióp sportember, aki Atlantában és Sydneyben lett aranyérmes, 2008-ban 2:03:59 óra alatt világcsúccsal futotta le a 42,195 km-t, a rekord tavaly szeptemberig élt. Gebrselassie helye azért erősen bizonytalan az etióp olimpiai csapatban, mert két éve nem fejezett be maratoni versenyt, tavaly és tavaly előtt is csupán egy-egy félmaratoni győzelmet aratott. Ráadásul honfitársai a maratoni versenyeken is tündökölnek, januárban például három etióp futó ért el 2:05 órán belüli eredményt a Dubaj Marathonon.

Vívás:

Amennyiben a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége szerdán rábólint, Mincza-Nébald Ildikó  lesz a párbajtőrözők szakmai vezetője. A párbajtőr szakmai bizottság a keddi ülésén úgy foglalt állást, hogy Mincza-Nébald Ildikó kinevezését támogatja Kulcsár Győző távozását követően. Kulcsár Győző, a nemzet sportolója múlt szerdán mondott le a szövetségi kapitányi posztról. A 71 éves, négyszeres olimpiai bajnok szakvezető a budapesti női párbajtőr Grand Prix felvezető sajtótájékoztatóján olvasta fel a sportági szövetség elnökének, Erős Jánosnak címzett levelét, melyben indokként azt hozta fel, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak tartja. A 42 éves Mincza, aki a 2008-as pekingi olimpián a magyar vívóküldöttség egyetlen érmét szerezte azzal, hogy egyéniben harmadik lett, azt megelőzően volt Eb-győztes és vb-harmadik, illetve csapatban világ- és Európa-bajnok. A párbajtőrözők előtt fontos feladatok állnak már márciusban is, a férfiak és a nők egyformán két-két kvalifikációs versenyen vesznek részt. Előbbiek egyéniben, utóbbiak pedig csapatban is küzdenek a londoni kvótáért. 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr294221143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása