HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 950.

2012.03.04. 18:44 Gabbá

Ökölvívás:

Vlagyimir Klicsko a negyedik menetben kiütötte a francia Jean-Marc Mormecket Düsseldorfban, ahol négy nemzetközi szervezet (WBA, IBF, WBO, IBO) nehézsúlyú világbajnoki öveit tette kockára az ukrán bunyós. A március végén 36 éves Klicsko pályafutása 57, győzelmét szerezte meg, és ez volt az ötvenedik kiütéses győzelme. Klicsko sikeréhez kétség sem férhetett, végig nagy fölényben volt, és csak az volt a kérdés, hogy mikor üti ki négy évvel idősebb és 17 centivel alacsonyabb ellenfelét.  A szakértők előzetesen sem adtak sok esélyt a trónfosztásra, és a kezdő gong után szinte azonnal kiderült, a szemmel láthatóan is nagy fizikai hátrányban lévő Mormecknek kevés babér terem majd a düsseldorfi szorítóban. Klicsko a tőle megszokott óvatos taktikával, ugyanakkor kissé idegesen kezdett, igaz, az első menetben még balegyenest is alig tudott ütni, mert Mormeck minden adandó alkalommal beugrott a hóna alá, így gyakorlatilag végigdulakodták az első három percet. A második menetben aztán rövid időre felpörögtek az események, és az ukrán címvédő egy fejre mért jobbegyenessel padlóra küldte az ütésekkel szinte nem is próbálkozó franciát. Mormeck a számolást közben felállt, és jelezte, készen áll a folytatásra, Klicsko pedig megpróbálta lefiniselni a korábbi cirkálósúlyú világelsőt. A nagy akarásnak azonban nyögés lett a vége, és Mormeck kihúzta a szünetig.  A harmadik felvonás viszonylagos eseménytelensége után a negyedik menetben aztán pont került a teljesen egyoldalú találkozó végére: Klicsko az első percében ismét betalált fejre, amitől a kihívó padlót fogott, és ugyan ezúttal is felállt, de Luis Pabon mérkőzésvezető leléptette a rogyadozó Mormecket. Klicsko ezzel a technikai KO-val nemcsak 57. profi győzelmét, hanem a közönségnek előre beígért 50. kiütéses sikerét is ünnepelhette. Mormecknek ez volt az ötödik veresége, korábban 36 alkalommal győzött. 

Súlyemelés:

Lemondott posztjáról a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, dobos Imre, illetve az általa vezetett elnökség az MSSZ vasárnapi közgyűlésén. A szövetség gazdálkodása körüli viták vezettek a vezető testület távozásához. Az alapszabály szerint az új vezérkar megválasztásához közgyűlést kell összehívni 45 napon belül. 

Vívás:

Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n, miután a döntőben kikapott a 2009-ben világbajnok tavaly és tavalyelőtt vb-ezüstérmes német Nicolas Limbachtól. Ezzel nem hivatalos számítások szerint biztossá vált az olimpiai részvétele. A MOL Kupáért rendezett budapesti versenyen - melyet a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban és a mellette lévő Tornacsarnokban bonyolítottak le szombaton és vasárnap - 15 magyar indult, közülük tíz került fel a 64-es táblára, de a legjobb 32 között már csak Szilágyi és Lontay Balázs folytathatta szereplését. Utóbbi a következő körben fejezte be menetelését, a magyarok közül jelenleg legelőkelőbben jegyzett Szilágyi viszont magabiztosan jutott el az elődöntőig: a francia Lamboley-t 15-13-ra, az ukrán Bojkót és az olasz Pastorét 15-10-re, az orosz Resetnyikovot pedig 15-11-re verte. A négy között ugyancsak eredményesen vívott az első asszójában: 15-12-re nyert az orosz Jakimenko ellen úgy, hogy 6-7-ről 11-7-re fordított, s innen már őrizte előnyét. A döntőben a 2009-ben világbajnok, tavaly és tavalyelőtt vb-ezüstérmes Nicolas Limbachhal csapott össze, akitől 15-11-re kikapott, pedig már 10-6-ra is vezetett. Négytusos előnyénél a német nagyobb tempóra váltott, és sorozatban nyolc találatot ért el, innen aztán már nem volt visszaút. "Nem lehetek maradéktalanul boldog, a döntőben elszenvedett vereség miatt van bennem egy kis tüske, de annak azért nagyon örülök, hogy kiharcoltam az olimpiai kvótát" - nyilatkozott Szilágyi. "Már eddig is 95 százalék esélyem volt erre, de most száz százalékossá vált, több forrásból ilyen visszajelzést kaptam és én is így számoltam. Moszkvában legfeljebb 32 pontot lehet majd szerezni, nekem pedig ennél nagyobb az előnyöm az üldözőkkel szemben. A mai napon az első asszóban nehezen melegedtem bele, de aztán már jól ment a vívás. A döntőben 10-6-ig kitaláltam, hogy mi fog következni, és meg is volt rá a válaszom, ott viszont Limbach egy nagyon agresszív vívásra váltott, amire nem tudtam reagálni. Még sokat kell elemezni őt, hogy le tudjam győzni." A magyar kardozók számára a két hét múlva esedékes moszkvai Világkupa-versenynek lesz nagy jelentősége, azon ugyanis csapatversenyt is rendeznek, melyben eldől, hogy a válogatott ott lehet-e majd a londoni olimpián. Egyéniben Szilágyi már biztos kvótás, de azt szeretné, ha a válogatott is utazhatna Londonba. "Lélektani hatása lehet annak, hogy véglegessé vált a kvótám, teher nélkül vívhatok majd Moszkvában. Mindent megteszek a sikerét, mert nem szeretném, ha egyedül kellene utaznom." Az utolsó Vk-versenyen - Kovács Tamás szövetségi kapitány döntése alapján - a Szilágyi, Lontay Balázs, Iliász Nikolász, Gáll Csaba összeállítású együttes próbál meg kvótát érő helyezést kiharcolni.  

1 komment

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr824288659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása