HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 967.

2012.03.21. 18:06 Gabbá

Kézilabda:

Elmarad a magyar férfi kézilabda-válogatott Chile ellen március 31-re tervezett felkészülési mérkőzése. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a chilei szövetség szerdán értesítette arról, hogy anyagi nehézségeik miatt nemzeti csapatuk nem tud elutazni a miskolci találkozóra. A Chile elleni találkozóra két nappal az Algéria elleni barátságos meccs (Gyöngyös) után került volna sor, szintén a göteborgi olimpiai selejtezőre való felkészülés jegyében. Mocsai Lajos szövetségi kapitány kedden jelölte ki 19 fős keretét a svédországi megméretést megelőző időszakra. A selejtezőre a csapat március 26-án, hétfőn kezdi meg a közvetlen felkészülést Gyöngyösön. A selejtezőn a magyarok április 6-án Macedónia, egy nappal később Brazília legjobbjai ellen lépnek pályára, míg április 8-án mérkőznek meg a házigazda svédekkel. A négyesből az első kettő jut ki az olimpiára. 

Tenisz: 

Babos Tímea, a jelenleg legelőkelőbb helyezett magyar teniszező azt szeretné elérni, hogy bekerüljön a világranglista első ötven játékosa közé és szerepeljen a londoni ötkarikás játékokon. "Tudom, ehhez még nagyon sok munka kell, az olimpia mindig is a titkos álmaimban szerepelt és most nagyon közel került a megvalósuláshoz" - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a 18 esztendős Babos, aki tavaly januárban még a 268. volt a rangsorban, most pedig a 69. helyen áll. A soproni születésű teniszező legnagyobb sikerét február 27-én érte el, amikor megnyerte élete első WTA-tornáját egyesben. A monterreyi diadalt megelőzően - mely pályafutása negyedik profi versenye volt - a bogotai viadalon már elődöntőbe jutott. "Bogotában szinte azt sem tudták, hogy ki vagyok, alig találtam magamnak edzőpartnert" - mesélte Babos. "Azután a mexikói viadalon, köszönhetően a kolumbiai sikereknek és az eredményeimnek, amint feliratkoztam a táblára, pillanatok alatt jöttek a jelentkezők." A magyar teniszező elmesélte, hogy sikerült levetkőznie a kezdeti elfogódottságát, s már egyáltalán nem foglalkozik azzal, ki áll a másik oldalon: "Mindig is a fejemmel volt a legnagyobb baj" - mondta mosolyogva. "Amikor a mexikói elődöntőben megtudtam, ki lesz az ellenfelem, szóltam Leventének (Barátosi Levente, Babos edzője), hogy most biztosan kikapok. Aztán, ahogy belelendültem, láttam, van esélyem Errani ellen, és azt gondoltam, ha már itt vagyok, akkor meg is nyerem a meccset. Így lett. Természetesen tudom, hogy ma már másképp néznek rám, hisz tornát nyertem, jó a ranglistám. Én továbbra is keményen szeretnék dolgozni, élni a számomra megnyílt lehetőséggel." Barátosi Levente elmondta, hogy a magyar játékos április második hetében Dániában lép pályára, aztán egy hét pihenő, majd Marokkó és a Budapest Grand Prix következik. "Ami most összejött Timinek, arról korábban álmodni sem mertünk: 150 ranglistapontot szerettünk volna összeszedni, hogy az első százba kerüljön, és 434 sikeredett" - mondta Barátosi. "Így azután a program is megváltozott, hiszen korábban tíz- és huszonötezres tornákban gondolkoztunk, most viszont Timi több nagy versenyen is kiemelt lehet, és alanyi jogon főtáblás a Grand Slam-viadalokon." Babos Csaba, Tímea édesapja, aki Barátosival együtt irányítja a felkészülését, elmondta, hogy "neveltje" Arn Grétával indul párosban a Budapest Grand Prix-n és a Roland Garroson, majd Wimbledonban is együtt játszanak. "Timi imádja Wimbledont, kedvenc borítása a füves pálya, két éve ott lett bajnok a juniorok között. Most a felnőttek között kell majd bizonyítania." Babos, aki 1993. május 10-én született Sopronban, 2010-ben elképesztő sorozatot produkált már a juniorok között is: az Australian Openen, oldalán a kanadai Gabriela Dabrowskival döntőt játszott párosban, majd az amerikai Sloane Stephensszel megnyerték a Roland Garrost, egy hónappal később pedig Wimbledonban, majd a US Openen győztek. 

Úszás:

Kvalifikálta magát a nyári, londoni ötkarikás játékokra Laure Manaudou, a franciák visszavonult, majd tavaly visszatért olimpiai és világbajnok úszója. A 25 éves versenyző a dunkerque-i bajnokságon 1 perc 0,18 másodperces eredménnyel megnyerte a 100 m-es női hátúszást, ezzel teljesítette az induláshoz szükséges A-szintet. Manaudou a 2004-es athéni játékokon egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett, négy évvel később, Pekingben azonban érem nélkül maradt. Visszavonulását 2009-ben, már várandósan jelentette be, majd 2010 áprilisában megszülte kislányát, Manont. A 200 és 400 m gyorson korábban világcsúcstartó sztár tavaly nyáron tért vissza a medencébe.  

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr544331111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása