HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 969.

2012.03.23. 22:19 Gabbá

Olimpia, 2012 London:

több kritika is érte a brit olimpiai csapat csütörtökön bemutatott Stella McCartney által tervezett sportruházatát, melyből elsősorban a piros színt hiányolják a bírálók. A tudósok mellett a walesieket zavarja legjobban a színhiány. A mezeken a brit zászló, a Union Jack körvonalai láthatóak, ám csak kék-fehér színben. A ruhákon szinte csak a nyakrész piros, igaz, az atléták piros szögescipőt és zoknit kapnak majd. A sportpszichológus, egyetemi oktató Robert Baron szerint még visszaüthet a piros szín szinte teljes mellőzése a mezekről, melyeken a hideg kék szín dominál. "Figyelembe véve a mi, illetve több más tudós kutatásának eredményét, ez hibának tűnik" - nyilatkozta a Guardian című lapnak Baron, aki 2005-ben társszerzője volt annak a tanulmánynak, mely azt bizonyította, hogy a sportolók sokkal jobb eredményeket érnek el, ha piros színű sportruházatot viselnek. A lapnak egy másik sportpszichológus is hasonlóan nyilatkozott: Victor Thompson is hiányolja a pirosat a mezekről, mert az szerinte növeli a magabiztosságot, az agresszivitást, így hozzásegíti a sportolót, hogy a saját teljesítőképessége legjavát nyújtsa. Az újság emlékeztetett arra, hogy az angol labdarúgó-válogatott egyetlen nagy tornán aratott győzelmét - az 1966-os világbajnokságon - is vörös mezben érte el, míg a klubcsapatok közül a szintén vörösben játszó Manchester United és Liverpoolért ért el kiemelkedő sikereket. A tudósok mellett a walesieket zavarja leginkább a McCartney-kollekció. "A piros a walesi sport színe, s a győzelemé is" - mondta Jonathan Edwards walesi politikus. "Persze az elvégzett munka és a teljesítmény befolyásolja majd az eredményeket és nem az, hogy mit visel egy sportoló."

Úszás:

Alain Bernard, a 100 méteres gyorsúszás olimpiai bajnoka nem védheti meg címét Londonban, miután a francia bajnokságon csak az ötödik helyen csapott célba. A 28 éves versenyzőnek az első két hely valamelyikét kellett volna megszereznie a csütörtöki fináléban, 48.92 mp-es idejével azonban messze elmaradt a győztes Yannick Agneltől (48.02 mp) és a második Fabien Gilot-tól (48.38 mp) is. Bernard ugyanakkor valószínűleg helyet kap majd a 4x100 méteres francia gyorsváltóban a londoni játékokon. A stafétával négy éve ezüstérmet szerzett Pekingben. 

Atlétika:

Caster Semennya, a 800 méter 2009-es világbajnoka szombaton futja idei első versenyét kedvenc távján. A 21 éves dél-afrikai középtávfutó március 3-án 400 méteren már versenyzett - és nyert -, ám Potchefstroomban indul először 800-on. A tavalyi, tegui vb-n ezüstérmes atléta most először teljesít majd versenykörülmények között két kört azóta, hogy a szám legendás alakját, a mozambiki Maria Mutolát kérte fel edzőjének. Semenya, aki 2009-es sikere után egy évig nem versenyezhetett a nemzetközi szövetség nemét vizsgáló eljárása miatt, Dél-Afrika egyik legkomolyabb éremvárományosa a londoni olimpia atlétikaversenyein. 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr784336154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása