HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetvio 987.

2012.04.10. 18:45 Gabbá

Kerékpározás:

Parti András a férfiak, Benkó Barbara pedig a nők között nyert nagy fölénnyel a Kolozsváron rendezett hegyikerékpáros versenyen, így eldőlt, hogy ők indulhatnak a londoni olimpián, amennyiben a májusban záruló kvalifikációs időszak végén Magyarország kvótaszerző helyen végez. A márciusi állás szerint a férfiak kvótaszerző helyen voltak, a nők egy helyezéssel maradtak el ettől. A nemzetközi szövetség (UCI) honlapja szerint az erdélyi viadalon Parti több mint két perccel, míg Benkó hat percnél is nagyobb fölénnyel győzött. A férfiaknál Buruczki Szilárd a hatodik, Juhász Zsolt pedig a hetedik lett. A nők versenyében Dósa Eszter a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Módos Gabriella a negyedik helyen végzett. A két éven át tartó kvalifikációs időszakban egészen március 31-ig minden magyar versenyző csak azért küzdött, hogy minél több ranglistapontot szerezzen az országnak, az utóbbi két hétben azonban már egymással is meg kellett küzdeniük. A magyar szövetség januárban kihirdetett válogatási feltételrendszere szerint ugyanis az esetleges kvóta sorsáról három verseny - Újvidék (március 31.), Kolozsvár és Graz (május 6.) - hivatott dönteni, ám mivel Újvidéken és Kolozsváron is Parti és Benkó volt a legjobb, már most biztos, hogy ők mehetnek Londonba, ha sikerül megszerezni az indulási jogot. A két tartalék Buruczki és Dósa lenne. A nemzetek világranglista-pontok alapján alakuló rangsorában a férfiaknál az első 24, a nőknél 18 ország szerez indulási jogot az olimpiára, a 2011-es és 2012-es év átlagát tekintve. A férfiak az első évben 20.-ként zártak, a március 20-i állás alapján pedig a 19.-ek. A nők tavaly 14.-ek voltak, de márciusban ők is a 19. pozíciót foglalták el.

Műugrás:

Elhunyt Mark Lenzi, az 1992-es barcelonai olimpia férfi háromméteres műugróversenyének bajnoka. A halál körülményeiről csak annyit tudni, hogy két hete kórházban kezelték a sportembert. A 43 évet élt amerikai sportoló halálát az Indiana Egyetem jelentette be, ugyanakkor az okot nem közölte. Édesanyja annyit árult el egy lapnak, hogy fiát az elmúlt két hétben kórházban kezelték, miután alacsony vérnyomás miatt elájult. Az egyméteren 1991-ben világbajnoki ezüstérmes Lenzi a sportág meghatározó alakjának számított az 1990-es években. Ő volt az első ugró, aki egy gyakorlatára száznál magasabb pontszámot kapott, s ő az eddigi utolsó amerikai férfi műugró, aki olimpiai bajnok lett, illetve ötkarikás érmet szerzett. 

Kick-box:

holtan találták a Kassa melletti Szádudvarnok közelében a szlovák kick-box-válogatottat irányító Tóth Lászlót. Az Európa-bajnok és kétszeres vb-ezüstérmes szlovákiai kick-boxost néhány órával a halála előtt több férfi támadta meg egy szórakozóhelyen. A Hírek.sk magyar nyelvű szlovákiai hírportál szerint a 34 éves Tóth László vasárnap éjjel öccsével, Tóth Istvánnal a szomszédos faluban, Szádelőben diszkózott. Itt egyelőre tisztázatlan okból tornai fiatalok egy csoportja előbb a sportolóra, majd a testvérére támadt. A kick-boxos öccse, Tóth István a portálnak azt nyilatkozta, hogy együtt próbálták a támadókat lefogni, de ez nem sikerült, így bátyjához hasonlóan ő is a földre került. Végül a szervezők fékezték meg a támadókat, a sérült sportolót pedig átvezették a táncterem melletti helységbe. Valamivel később azonban Tóth László elhagyta a diszkót. Az egyelőre nem tisztázódott, hogy egyedül ment, vagy elvitték. Miután kiderült, hogy a férfi már nincs a diszkóban, egy 15 fős társaság a keresésére indult, de éjjel már nem akadtak a nyomára. A megvert férfi holttestét végül a Rozsnyó és Kassa közötti főút mellett, az árokban találták meg hétfőn délelőtt, mintegy másfél kilométerre a szádelői kultúrháztól. A helyszínelő orvos szerint Tóth László súlyos fejsérüléseket szenvedett, és mire megtalálták, már hat órája halott volt. Azt sem lehet kizárni, hogy a halálát kihűlés okozta, miután csak egy rövid ujjú póló volt rajta, miközben a környéken éjjel -8 fokos fagyot mértek. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik az ügyben. A Joj televízió hírműsora azonban úgy tudja, az ügy kapcsán hétfőn délután három férfit tartóztattak le. Az 1978-ban született Tóth László versenyzői pályafutását a kassai Steel Trans Kick-Box Klubban kezdte. 1997-ben lett először szlovák bajnok, majd ezt tízszer megismételte, 2005-ben pedig Európa-bajnok lett. Két világbajnoki ezüstérmet is szerzett, a másodikat tavaly októberben Szkopjéban. Néhány éve saját klubot létesített, 2011-től pedig a szlovák kick-box-válogatott vezetőedzőjeként tevékenykedett.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr414381407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása