HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 992.

2012.04.15. 20:03 Gabbá

Jégkorong:

A magyar jégkorong-válogatott 5-1-re legyőzte Japánt a szlovéniai divízió I-es világbajnokság első fordulójában. A japánokat kísérte a múlt, ugyanis ezen a meccsen ugyanúgy volt érvénytelenített góljuk - kettő is -, mint 2008-ban, a szapporói világbajnokságon is, amikor 4-2-re nyert a magyar csapat. 

Súlyemelés:

Nagy Péter 192 kg-os teljesítménnyel bronzérmet szerzett szakításban a törökországi súlyemelő Európa-bajnokságon. Az olimpiai kvalifikációs tornán az is eldőlt, hogy a magyar férfiválogatott egy súlyemelőt indíthat Londonban. Nagy Péter lökésben 220 kilogrammal a nyolcadik, összetettben pedig 412 kilóval hetedikként végzett a plusz 105 kilogrammosok kategóriájában. A szegedi sportoló vasárnap 184 kilós kezdősúlyán előszörre rontott, második fogásával azonban javított ugyanezen a súlyon, majd nyolc kilót ugorva harmadik gyakorlata már a dobogó harmadik fokát jelentette számára az első fogásnemben. Lökésben a 212 nem okozott gondot neki, a 220-szal is elbánt, a 229 kg viszont már kifogott rajta. Nagy az összetettben elért teljesítményével a londoni kvalifikációs listán másodikként zárt, ezzel pedig annyi pontot gyűjtött, hogy a magyar férficsapat az olimpiai kvótát még nem szerzett nemzetek rangsorában a negyedik lett, így egy magyar súlyemelő rajthoz állhat a nyári játékokon. A hazai szövetség dönti el ki lesz ott Londonban, a legjobb esélye az Universiade-bajnok, tavaly vb-nyolcadik Nagy Péternek van. Ezt a helyszínen tartózkodó MSSZ-elnök, Dobos Imre is megerősítette az MTI-nek. "A kapitány tesz javaslatot, az edzőbizottság megvitatja az előterjesztést, s az elnökség dönt, de per pillanat úgy áll a dolog, hogy nagy valószínűséggel a most Eb-bronzérmet nyert Nagy Peti mehet az olimpiára." 

Asztalitenisz:

Pattantyús Ádám - megragadta az utolsó lehetőséget - kvótát szerzett a londoni olimpiára az asztaliteniszezők európai selejtezőjén, Luxembourgban. A siker után elérzékenyült. Az osztrák Stockerau csapatában légióskodó, 33 éves játékos a török színekben versenyző Bora Vanggal csapott össze vasárnap, a zárónapi 16-os tábla bronzmérkőzésén, s nagy csatában, 4-2-re diadalmaskodva kiharcolta az utolsó, még elérhető indulási jogot. A világranglistán 133. Pattantyús végig remek teljesítményt nyújtott a szerdán kezdődött versenyen, több bravúrgyőzelmet is aratott, így megérdemelten csatlakozott a már szombaton kvótához jutott Zwickl Dánielhez. Mindketten először indulhatnak majd olimpián. Eddig négy magyar asztaliteniszező kvalifikálta magát a londoni játékokra, korábban Tóth Krisztina és Póta Georgina biztosította részvételét. Vasárnap mindkét nemnél 16 fős kieséses táblán zajlottak a küzdelmek, s további hárman - a két ág győztese, illetve a bronzmeccs nyertese - jutott ötkarikás indulási joghoz. Pattantyús pénteken és szombaton is bekerült csoportja fináléjába, az utolsó meccsen azonban mindkétszer vereséget szenvedett. A zárónapon az ukrán Jaroszlav Zmudenko legyőzése után a szerb Pető Zsoltnál is jobbnak bizonyult, majd következett az az orosz Kirill Szkacskov, akit szombaton 4-2-re legyőzött. Ezúttal azonban nem bírt vele, a győzelmet, így a londoni kvótát is Szkacskov szerezte meg, Pattantyúsnak pedig maradt az utolsó szalmaszál, a bronzmeccs, amelyen Vang (117.) volt a riválisa. Az első két játszmát megnyerte, majd az ellenfél ugyan még egyenlített, de a folytatás ismét a magyaré volt, aki a győztes poén után diadalmasan üvöltött fel, majd Harczi Zsolt szövetségi kapitány nyakába ugorva ünnepelte a nem várt, nagyszerű sikert. "Mondták a rajt előtt, hogy nem számíthatok könnyű tornára, de hogy ilyen nehéz lesz, azt nem gondoltam volna" - nyilatkozott az MTI-nek a magyar játékos. "Iszonyúan kemény volt napról napra újrakezdeni, ahogy telt az idő, egyre jobban éreztem, hogy itt fáj, ott fáj, de szerencsére a masszőrünk minden este rendbe rakott. Többször is az utolsó meccsen buktam el, de emiatt nem keseregtem, mert tudtam, hogy nem adják könnyen a kvótát. Hihetetlen, hogy végül sikerült megszereznem, köszönöm mindenkinek, aki otthonról biztatott. Elmondhatatlan érzés, hogy ott lehetek Londonban, bevallom, a győztes meccs után percekig sírtam a boldogságtól." A luxembourgi viadalon a férfiaknál és a nőknél is összesen 11-11 indulási jog talált gazdára a nyári játékokra. Zwickl Dánielen és Pattantyús Ádámon kívül még Lovas Petra és Kosiba Dániel indult magyar részről, nekik azonban nem jött össze a kvóta.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr274448082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása