HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjativo 145.

2009.12.20. 16:05 Gabbá

Labdarúgás:

Klubvilágbajnokság: A klubvilágbajnokságon hat kontinentális klubsorozat győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes szerepelt. A Bajnokok Ligája-címvédő spanyol FC Barcelona nyert  labdarúgócsapatok Abu-Dzabiban rendezett klubvilágbajnokságát, miután a szombati döntőben 1-1-es döntetlent követően hosszabításban 2-1-re legyőzte az argentín Estudantes gárdáját. A Barcelona története során első alkalommal hódította el ezt a trófeát, korábban kétszer kikapott a fináléban. Az Estudiantes 1968 után másodszor diadalmaskodhatott volna. A Barcelona sikerével Európa 24-24-re egyenlített Dél-Amerikával szemben a végső győzteseket illetően. A szombati találkozón Boselli góljával az Estudiantes vezetett, a Barcelona a 89. percben harcolta ki a hosszabbítást jelentő döntetlent Pedro találatával, míg a kupát eldöntő gólt az aranylabdás Lionel Messi szerezte a 110. percben. A klubvilágbajnokságon hat kontinentális klubsorozat győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes szerepelt. A torna győztese ötmillió dollárral gazdagodott.

Angol foci: Alaposan kikapott a Manchester a Fulham vendégeként. Nagy meglepetésre kikapott, mégpedig alaposan a címvédő Manchester United a Fulham ottohnában az angol Premier League 18. fordulójának szombati játéknapján. A 3-0-ra diadalmaskodó, házigazda londoniaknál végig a pályán volt Gera Zoltán.

Puskás-díj: Hétfő délben ért véget a szavazás a FIFA által az idén először kiírt Puskás-díjra, amellyel a szezon legszebb góljának szerzőjét tüntetik ki, a győztes azonban csak egy héttel később, december 21-én nevezik meg. A nemzetközi szervezet tíz gólt tartott érdemesnek a jelölésre, ami egyben azt jelenti, hogy számos szépségdíjas gól még idáig sem jutott el. Megmutatjuk a jelölteket és a kimaradókat. A FIFA elnöke, Sepp Blatter még októberben jelentette be, hogy új díjat alapítottak Puskás Ferenc emlékére, az egykori Aranycsapat klasszisáról elnevezett trófeát a jövőben az év legszebb gólját szerző labdarúgó kapja. Már akkor is nyilvánvaló volt, hogy ezzel a sportág történetének egyik legszubjektívebb elismerését fogják kiosztani, de azért a FIFA igyekezett kidolgozni bizonyos kritériumokat. Ilyen volt, hogy csak komoly mérkőzéseken - azaz élvonalbeli bajnokin, hivatalos válogatott meccseken, vagy  nemzetközi kupasorozatban - szerzett gólok vehetnek részt a versenyben, illetve hogy a gólt szerző futballista sportszerűen viselkedjen az adott találkozón, vagyis ne kövessen el kirívó szabálytalanságot. Ezen kívül a FIFA illetékesei olyan gólokat kerestek, amelyeknél az ellenfél hibája nem játszott közre. A versenyben a 2008 és 2009 júliusa között született gólok vehettek részt, vagyis tulajdonképpen a 2008-2009-es idény találatai, ami azért érdekes, mert a tavalyi  gólokról mintha tudomást sem vettek volna a FIFA-nál, a tízes listába bekerült gólok közül a legkorábbi februárban született.  A Bajnokok Ligája ugyanakkor kiemelt figyelmet kapott, négy gólt választottak a sorozatból, sőt akadt olyan mérkőzés, amelyről két találatot is a tíz legszebb közé jelöltek. 

2 komment

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr301611126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labdarúgás a mindenem · http://labdarugas.cimpa.hu/ 2009.12.20. 16:49:43

Várható volt, hogy a Barcelona megnyeri a klubvilágbajnokságot. Ezuton is gratulálok nekik.

A Gera Zolival felálló Fulham pedig lesőpörte a pályáról az MU-t, ez egy óriási fegyvertény. Természetesen a Manchester United-ért szurkolók részére ez nem egy jó hír, viszont én vigasztalnám őket, hiszen messze van még a bajnokság vége.

A Puskás-díjról annyit, hogy hatalmas megtiszteltetés ez a díj, annak is aki kapja, illetve nekünk magyaroknak is!

Gabbá 2009.12.20. 17:08:32

@Labdarúgás a mindenem:
Most olvastam a kommentedet! A Barca az egyik kedvenc klubom. Ezért is írtam róluk. Tudnak valamit és nagyon látványos focit nyomnak.
Gera Zoli miatt tettem be a blogomba, mert figyelemmel kísérem a pályafutását. ráadásul a MU. nem tartozik a kedvencek közé - már Beckham óta.
Puskás díj, pedig a miénk, még akkor is, ha nem magyar labdarúgó kapja. Ahogy néztem az előzetesen kiválasztott 10 gólt - szóval bárhogyan döntenek, jó kezekbe kerül az idei díj. Amikor csak lehet, mindig megnézem Puskásnak azt a visszahúzós cselét a 6:3-as meccsről. Mindezt már az 50-es években megcsinálta. A maiakat lenyomná - a biztos!

Üdv.: Gabbá
süti beállítások módosítása